bokomslag Jan Hedhs stora bok om bröd
Mat & dryck

Jan Hedhs stora bok om bröd

Jan Hedh

Inbunden

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 381 sidor
  • 2016

Jan Hedh har i många år varit en föregångare och inspiratör när det gäller bakning, både för proffs och amatörer. Han har givit ut ett tiotal böcker som också översatts till flera språk. Nu samlar han sina favoriter.

Nästan 200 recept på bröd, det bästa ur sin tidigare produktion: grundrecept på levainbröd och lantbröd, grova bröd, egna smaksatta favoriter som bröd med rödbetor, äpple, kummin och sesamfrön och jordärtskocksbröd, samt svenska klassiker som vörtbröd och tekakor.

Även söta bröd har fått ett kapitel, där man frestas att baka vetebröd i alla tänkbara former: wienerbröd, munkar och karlsbader. Många bröd kräver varken mycket tid eller vana, medan en del ska förberedas med surdeg, levain eller poolish. Om detta finns ett teoretiskt avsnitt där Jan Hedh pedagogiskt avslöjar kemin bakom surdegens bubblande mysterier och utlovar förhöjda smaker, ökad hållbarhet och den där fina elasticiteten på brödet åt den som lär sig konsten.

  • Författare: Jan Hedh
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789113074672
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 381
  • Utgivningsdatum: 2016-08-26
  • Förlag: Norstedts Förlag

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Idag