Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Jag bekänner

  Jag bekänner

  Jaume Cabré

  279:-
  • Flexband
  • 858 sidor
  • 2016

  Vinnare av Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris 2017!
  Motiveringen lyder: "En antik violin är den orgelpunkt kring vilken en familj och Europas historia rör sig över sekler. Skuld, ondska och försoning tvinnas, bryts och förs samman, allt i en rytmisk och musikalisk översättning av Jens Nordenhök, där solostycken i dur och disharmonier i moll, samlas ihop till inget mindre än en stor europeisk roman."

  När Adrià Ardèvol vid 60 års ålder får diagnosen alzheimer bestämmer han sig för att skriva ner sin livshistoria innan sjukdomen får ett alltför starkt grepp om honom. Genom porträttet av den åtråvärda Storionifiolen som på ett tvivelaktigt sätt hamnade i faderns ägo och som kom att påverka hela familjens öde presenterar han en fascinerande krönika inte bara om sitt eget liv utan även om Europas historia under ett par hundra år. Det blir en berättelse om Adriàs uppväxt som enda barn till en hårt arbetande far och en känslokall mor. Om låtsaslekarna med de eviga följeslagarna, Black Eagle och Sheriff Carson. Om kärleken till Sara och den livslånga vänskapen med barndomskamraten Bernat. Om skuld och försoning, och om den mänskliga naturens ondska såväl som om livets och konstens skönhet.

  Röster om boken:

  "'Jag bekänner' är en sällsamt engagerande roman, till brädden full av liv, kunskap och fantasi. Den vederlägger effektivt alla utsagor om romankonstens utarmning och visar att det fortfarande är möjligt att bygga katedraler med ord. En stor eloge till Jens Nordenhök, vars arbete med att översätta denna text på katalanska till svenska måste kallas en bragd." Magnus Persson, SvD

  "Rik roman om skuld och försoning [ ] 'Jag bekänner' är en sammansatt roman, där Cabré rör sig fritt mellan olika tidsepoker. Det är en oerhört rik historia med massor av lösa trådar som han aldrig tappar kontrollen över, utan lyckas till sist knyta ihop dem alla efter närmare 900 sidor."
  Östgöta Correspondenten

  "Det är en lysande roman, en stor och mångfacetterad läsupplevelse. En roman jag hoppas får många läsare."
  En trave böcker

  "Inte bara en roman utan snarare ett konstverk. "
  Le Point

  "Med denna mästerliga roman har Jaume Cabré placerat sig i litteraturens främsta led. "
  Le Figaro Littéraire

  "Monumental!"
  The Guardian

  "Dess komplexitet gör Jag bekänner till ett verk som har förmågan att påverka vår bild av världen en egenskap som hör hemma hos den allra bästa litteraturen."
  El Mundo

  Jaume Cabré föddes 30 april 1947 i Barcelona. Han anses som en av de mest framstående och betydelsefulla katalanska författarna av idag och han har skrivit både romaner, ungdomsböcker och manus för film, tv och teater. Hans stora litterära genombrott kom med trilogin Cicle de Feixes som publicerades åren 1984 85. Cabré har erhållit en mängd prestigefyllda litterära priser, bland dem Premi d'Honor de les Lletres Catalanes Den katalanska litteraturens hederspris år 2010 och Premi Creu de Sant Jordi 2014 för sina insatser för katalansk kultur.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  213399

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Orginaltitel: Jo confesso
  • Författare: Jaume Cabré
  • Formgivare: Erika Feldt
  • Format: Flexband
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789188155108
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 858
  • Utgivningsdatum: 2016-11-17
  • Översättare: Jens Nordenhök
  • Förlag: Nilsson Förlag

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag