bokomslag Jack
169:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

 • 267 sidor
 • 2016
Jack är en bultande kärlekshistoria men också en berättelse om att sona sina brott, se framåt och gå vidare. Christina Lindström skriver rappt, trovärdigt och gripande om den första kärleken.

Vi spelar Counterstrike och skrattar, och resten av natten ligger vi under Frejas rödprickiga, svala påslakan och kysser varandra. Hennes haka blir öm av min skäggstubb.

Jack är den snygga och coola killen, som är grym på innebandy och får alla tjejer han vill ha. Freja har en lite för stor näsa, en rosa stickad mössa och tycker om att titta på sälar. De är ett omaka par på papperet, men när de träffas i ett badrum på en fest kan ingen av dem värja sig. De faller handlöst för varandra och allt känns helt rätt.

Men så hinner Jacks historia ikapp dem. I grundskolan var han en mobbare och han har ett förflutet inom nazistiska rörelser. Jack har förändrats, men för Freja blir det snart obehagligt uppenbart att Jack inte är den hon trodde att han var.

Med samma närvaro och känslighet som i den bejublade debuten Hälsningar från havets botten skildrar hon två tonåringars förtvivlan när världen inte är som man vill att den ska vara.
Yukiko Duke, Vi Läser, om Jack

Detta är en historia man inte kan släppa, då den har så många spår och känns så äkta. Jack är fenomenalt bra skildrad och det dilemma han ställs inför, då hans tidigare gärningar kommer fram i dager, ger upphov till tankar och diskussioner hos läsaren. Även språk, miljö- och tidsskildringen är på pricken och det märks att författaren har bra inblick i dagens ungdomars värld. Jack är en bok alla ungdomar borde läsa!
BTJ

Det är nu och det är äkta. Och det är helt makalöst bra. Så bra att jag gärna skulle se Jack nominerad till Augustpriset som Årets svenska barn- och ungdomsbok.
Bokhuset, bokblogg

Styrkorna i Jack är nämligen många. Lindströms språk och välskrivna karaktärer är bara två av dem. Den fina skildringen av förälskelsen är en annan. Och återigen, att få läsa om hur allt känns ur en 18-årig svensk killes perspektiv och så bra genomfört dessutom, bara det gör boken läsvärd. Men framför allt måste man som läsare bara veta hur det går. Därför kan jag inte ge någon annan rekommendation än att se till att införskaffa! Det är en order.
OARYA, bokblogg

Det är nästan omöjligt att inte sträckläsa den här enastående kärleksberättelsen ... Texten är extremt välskriven med ett enormt driv. Christina Lindström blandar skickligt humor och allvar och man vill bara veta hur det ska gå för alla. Hon lyfter frågor om självinsikt, att konfrontera följderna av gamla synder och att ta ansvar för sina handlingar.
Litteraturmagazinet

Driven, snabb, rolig och väldigt allvarlig bok med att vända sig själv när man kommit till insikt om att det mesta blivit knas.
Smålandsposten
 • Författare: Christina Lindström
 • Formgivare: Cecilia Danneker Engström
 • Format: Inbunden
 • Upplaga: 1
 • ISBN: 9789132167096
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 267
 • Utgivningsdatum: 2016-03-21
 • Förlag: B Wahlströms

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Idag