bokomslag Izzy och gänget

Izzy och gänget

Dogge Doggelito Yoria Rivera

Inbunden

  • 2011


Kidsens favorit Dogge Doggelito skriver om förortstjejen Izzy i ny serie!

Izzy funderar på vad hon önskar sig inför 10-årsdagen. Alla i kompisgänget hjälper henne med önskelistan, men det är när hon följer med sin pappa på ett dj-jobb, som hon kommer på vad hon verkligen brinner för!

Från trettonde våningen har nioåriga Izzy utsikt över hela den härliga betongdjungeln. Innanför de överpyntade, parabolförsedda balkongerna bor coola snubbar och häftiga katter från världens alla hörn.
Förutom sin pappa Jonathan, pitbullen Bonny och papegojan Jiji har hon också hela sitt underbara kompisgäng. Och det är kompisgänget som får hjälpa henne när hon ska skriva sin önskelista inför 10-årsdagen. Men listan blir längre och längre utan att Izzy egentligen känner att det finns något speciellt, som hon vill ha.
Kompisarna däremot har alla något som de brinner för och älskar. Det skulle Izzy också vilja, men vilka drömmar har hon egentligen? Det är när hon får följa med sin pappa på ett dj-jobb i Göteborg och får träffa den kvinnliga dj:n Mademoiselle Yulia, som hon plötsligt vet vad hon önskar sig.

"Izzy och gänget" är första delen i en serie böcker om den modiga, nyfikna och frispråkiga Izzy. I böckerna kommer vi också i kontakt med en mängd spännande karaktärer som bor i den händelserika förorten, där handlingen utspelar sig.
"En ljus bok med budskapet att du kan bli vad du vill oavsett kön eller hudfärg."
ABC, SVT

"Tillsammans med Yoria Rivera som är medförfattare och Yokaj Studio, som står för de mangainspirerade illustrationerna ger Doggelito en version av betongen som saknas i den gängse medierapporteringen, en version där storkoken ständigt puttrar, där alla hjälper varandra och där skrattet aldrig är långt borta. Det är välbehövligt ... Författarparet Doggelito/Rivera skriver på ett oklanderligt och genomsläppligt språk."
Helsingborgs Dagblad


  • Författare: Dogge Doggelito, Yoria Rivera
  • Illustratör: Yokaj Studio
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789163868351
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2011-03-03
  • Förlag: Bonnier Carlsen