bokomslag Inred med marin inspiration : så fixar du strandnära stilen - en idébok

Inred med marin inspiration : så fixar du strandnära stilen - en idébok

Anna Örnberg

Inbunden

  • 142 sidor
  • 2013
En personlig hälsning från Anna Örnberg till Bokus kunder
Man behöver inte tillhöra båtfolket för att älska vatten! Man behöver inte ens tycka om att bada - för väldigt många räcker det med att få titta på vatten för att må bra.
Lite orättvist är det att tro att HAVET och KUSTERNA har all rätt till den marina inspirationen. Då glömmer man att Sverige är ett sjörikt land där det badas, fiskas, paddlas och åks båt så det står härliga till och att en glittrande insjö må vara mindre än havet, men vacker likaså.
Att sedan inreda sitt hem så att det påminner om de stunder då man mår bra - kan det bli bättre?

Med den här boken vill jag visa, att marin inredning kan se ut på flera olika sätt. Och eftersom jag är en fixelitrixare som gillar att göra saker själv, så är boken fullsmockad med tips och beskrivningar så att läsarna också kan fixa fint själva. Det är som att slå flera flugor i en smäll - först har man roligt när man tillverkar prylarna, sen är man härligt mallig över det man gjort och som en bonus blir det lite finare hemma.

Mycket nöje önskar
Anna

Inredning inspirerad av sjö och hav!

I den här boken är det inredningsdetaljer som fått smak av saltstänkta vågor som står i centrum. Anna Örnberg fortsätter att arbeta med naturliga material - men nu finns det en marin stämning i bilderna och material med havsnära anknytning som stenar, drivved, rep, rotting, snäckor, bomullstyg och sjökort och kartor. Marint är en evigt klassisk och återkommande stil med en bred målgrupp, den passar lika bra i en våning i stan som i sommarhuset. Stilen präglas också av ljusa färger på väggar och textilier och gärna mörkare träslag på möblerna som för tankarna till tjärade skepp. Stilen är lätt att kombinera med vår egen skärgårdsstil - och alla årstider trivs lika bra i den här miljön! Precis som i Annas tidigare succéböcker är utbudet varierat. Boken innehåller både lite mer omfattande projekt, som att snickra sköna utemöbler själv, måla och sy men också små enkla dekortips, snabbfixade idéer för att fånga den marina stilen. Exempelvis: Rep och tross i inredningen, sjökort och kartor att göra spännande dekorationer av, kuddar och lapptäcken av jeanstyger och gamla herrskjortor, signalflaggor som motiv, festdukat vid kusten. Färgskalan är den klassiska med marinblått, rött och vitt men drar även åt ljusa, lätta färger som turkost, sjögrönt och beige. Hur man skapar härlig julstämning med den här stilen som bas kommer också att finnas med. Allt i Anna Örnbergs lekfulla och omisskännliga stil. Här finns inspirerande idéer och interiörer som garanterat kommer att sätta igång din fantasi och skaparlust. Med sina handfasta råd, konkreta tips och och beskrivningar på både små och stora projekt är detta den perfekta boken för dig som vill skapa fint med marint hemma.
  • Författare: Anna Örnberg
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789155259211
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 142
  • Utgivningsdatum: 2013-05-08
  • Förlag: Bokförlaget Semic