Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Ingrid : prinsessa av Sverige, drottning av Danmark

  Ingrid : prinsessa av Sverige, drottning av Danmark

  Roger Lundgren

  269:-
  • Inbunden
  • 217 sidor
  • 2010
  Den 28 mars 1910 föddes prinsessan Ingrid Victoria Sofia Louise Margareta, enda dotter till dåvarande kronprinsen Gustaf Adolf och hans första gemål, på Kungliga Slottet i Stockholm.
  Ingrids tidiga uppväxtår var lyckliga och fyllda med kärleksfullt familjeliv, men detta förändrades 1920 då hennes älskade mor dog efter en kort tids sjukdom. Ingrid som bara var 10 år gammal blev då familjens kvinnliga centralfigur tills det att hennes far gifte om sig.
  När prinsessan var 25 år gammal gifte hon sig med kronprins Frederik av Danmark. I Köpenhamn bildade de familj och fick tre döttrar: Margrethe, Benedikte och Anne-Marie.
  Genom åren blev Ingrid en oerhört älskad kronprinsessa och drottning av Danmark. En stor del av hennes popularitet berodde på hennes motstånd mot nazisterna under ockupationen.

  I boken Ingrid - prinsessa av Sverige, drottning av Danmark berättar hela hennes familj öppenhjärtigt om en älskad mor och mormor. Drottning Margrethe och hennes familj har personligen tagit emot för långa samtal med författaren.
  Ingrid var förebilden för många av Europas drottningar och prinsessor. I en exklusiv intervju berättar Silvia om hur Ingrid lärde henne att bli drottning.
  I Sverige är Ingrid i dag relativt bortglömd men hennes minne lever starkt i Danmark. Hon blev änka 1972 men fortsatte idogt att representera sitt kungarike. Vid hennes död i november 2000 vakade hela Danmark tillsammans med den kungliga familjen.

  ROGER LUNDGREN (f. 1974) har tidigare gett ut biografin Sibylla om kung Carl XVI Gustafs mor. Han har även startat tidningen Queen tillsammans med Bonnier tidskrifter och är dessutom hovreporter på TV4. Lundgren har intresserat sig för kungligheter sedan barnsben och har personlig kontakt med ett flertal europeiska kungahus.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  308051

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Roger Lundgren
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789185183814
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 217
  • Utgivningsdatum: 2010-03-23
  • Förlag: Fischer & Co

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag