bokomslag I pianoskor och huvudvärkskostym
Skönlitteratur

I pianoskor och huvudvärkskostym

Gunder Andersson

Inbunden

139:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 234 sidor
  • 2009

Gunder Andersson är en av Sveriges främst novellister, både i mängd och kvalité. Den drastiska humorn är aldrig långt borta i dessa noveller, I pianoskor och huvudvärkskostym, men våldet kan också bubbla upp och mänskliga tragedier väntar runt hörnet.

Vad handlar dessa trettio noveller om? - att alla grannar inte är goda grannar - om en passionerad bonde som löper amok - sommarförälskelsen med blomsterslut - ett oväntat hett bastumöte - missförstånd med lönsam bonus - kulturredaktörens vedermödor och ett mord - ett vägvals fatala konsekvenser - ärlighet lönar sig illa - en hares betydelse för kärleken - tonårsdottern förskräckes över sin pappa.  

Bland mycket annat även dråpliga interiörer från kvällstidningsvärlden. Det finns många ingångar i Gunder Anderssons nya novellsamling, hans första på tio år efter Dubbel-8 och andra berättelser. Ur småbrukarsonens tangentbord, uppväxt i södra Dalarnas skogsbygd, har språket och historierna flödat, inte minst i hans novellkonst. Närmare 150 noveller har publicerats i hans novellsamlingar som finns listade här i boken.

Recensioner: "Interiörerna från arbetslivet har genomgående en satirisk udd, inte minst de som utspelar sig på tidningsredaktioner ... Samlingens mest udda novell heter ´Galna gubbsjukan´, tidigare opublicerad, 20 sidor lång - en lätt grotesk humoresk om en svensk bondes import av en thailändsk kvinna." / Nils Schwartz, Aftonbladet

"Flera berättelser skulle också kunna fungera som manus till kortfilmer, miniatyrdramer med slut som överraskar och med en detaljrikedom som bygger scener och med en registrering av gester lika regianvisningar. Vaardagsrealism alltså med en prosa som är rak och enkel, men som inte utmanar coh går förbi eller under det som är syndligt."  / Monika Tunbäck-Hanson, Helsingborgs-Dagblad

  • Författare: Gunder Andersson
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789185379279
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 234
  • Utgivningsdatum: 2009-11-16
  • Förlag: Lindelöws bokförlag