Välj butik

Visa alla butiker

  I mitt namn : en bok om att vara trans

  Moa-Lina Olbers Croall

  199:-
  • Flexband
  • 192 sidor
  • 2016

  Andra format:

  Till den här boken finns en lärarhandledning. Den laddar man utan kostnad ner här.


  Min vardag är så begränsad. Bara att gå och handla deodorant. Herrdeodoranten med sina mörka flaskor och tjejdeodoranten som luktar blommor. Allt är så könat. Tjej- och killavdelning, tjej- och killtoaletter. Det är som ett slag i magen varje gång jag måste välja.
  Juno, 15 år, pronomen: hin eller hon


  Skolan triggar igång ganska mycket ångest för mig. De flesta är normativa där. De felkönar, säger fel namn. De har väldigt lite kunskap om transfrågor.
  Eli, 14 år, pronomen: hen  I mitt namn En bok om trans bygger på intervjuer med transpersoner alltifrån ungdomar på högstadiet och gymnasiet till förebilder som skådespelerskan och Guldbaggevinnaren Saga Becker, estradpoeten Yolanda Bohm och skolchefen och f.d. rektorn Lina Axelsson Kihlblom, som kom ut som trans i Skavlan hösten 2015. Boken innehåller även fakta om trans och tips till dig som är transperson.

  Det är en bok för ungdomar som funderar över sin könsidentitet, men den riktar sig också till dem som befinner sig runt en transperson, till exempel skolpersonal, vänner och familj.  Moa-Lina Croall (född 1982) är en svensk författare och musiker. Moa-Lina har skrivit flera böcker för barn och ungdomar och undervisar på Biskops Arnös låtskrivarutbildning.

  "Den är skitbra!" Sara Sagraeus, Folkbladet


  "I mitt namn upprör, eftersom det blir smärtsamt tydligt att transpersoner är utsatta och okunskapen kring frågorna är stor. Men boken är också en källa till glädje och framtidstro: Den finns och sprids och ger stöd, inspiration och insikter." Karin Holm, Göteborgs Posten


  I mitt namn är rakt av en så himla bra och fullspäckad och känslosam och pedagogisk genomgång av begreppet trans. Den passar för alla som kanske är mitt inne i den processen själv, eller som möter människor som är det. Familjer, skolan, vården, samhället. Läs! Nu!" Bokhora


  "Boken introducerar trans som begrepp och förklarar vad det innebär på ett lättförståeligt och tydligt sätt. Det kanske viktigaste i boken är ändå alla de berättelser där (främst unga) transpersoner själva får komma till tals och berätta om sina egna erfarenheter och tankar. Läs den. Mikaela,

  I mitt namn är rakt av en så himla bra och fullspäckad och känslosam och pedagogisk genomgång av begreppet trans. Läs! Nu!

  Bokhora

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  301526

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Moa-Lina Olbers Croall
  • Format: Flexband
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789127146624
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 192
  • Utgivningsdatum: 2016-07-04
  • Förlag: Natur & Kultur

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag