bokomslag I mitt namn : en bok om att vara trans
Barnböcker

I mitt namn : en bok om att vara trans

Moa-Lina Olbers Croall

209:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 192 sidor
  • 2016

Andra format:

Till den här boken finns en lärarhandledning. Den laddar man utan kostnad ner här.Min vardag är så begränsad. Bara att gå och handla
deodorant. Herrdeodoranten med sina mörka flaskor och
tjejdeodoranten som luktar blommor. Allt är så könat.
Tjej- och killavdelning, tjej- och killtoaletter. Det är som
ett slag i magen varje gång jag måste välja.
Juno, 15 år, pronomen: hin eller honSkolan triggar igång ganska mycket ångest för mig.
De flesta är normativa där. De felkönar, säger fel namn.
De har väldigt lite kunskap om transfrågor.

Eli, 14 år, pronomen: hen


I mitt namn En bok om trans
bygger på intervjuer med transpersoner alltifrån ungdomar på högstadiet och gymnasiet till förebilder som skådespelerskan och Guldbaggevinnaren Saga Becker, estradpoeten Yolanda Bohm och skolchefen och f.d. rektorn Lina Axelsson Kihlblom, som kom ut som trans i Skavlan hösten 2015. Boken innehåller även fakta om trans och tips till dig som är transperson.

Det är en bok för ungdomar som funderar över sin könsidentitet, men den riktar sig också till dem som befinner sig runt en transperson, till exempel skolpersonal, vänner och familj.

Moa-Lina Croall (född 1982) är en svensk författare och musiker. Moa-Lina har skrivit flera böcker för barn och ungdomar och undervisar på Biskops Arnös låtskrivarutbildning.

"Den är skitbra!" Sara Sagraeus, Folkbladet"I mitt namn upprör, eftersom det blir smärtsamt tydligt att transpersoner är utsatta och okunskapen kring frågorna är stor. Men boken är också en källa till glädje och framtidstro: Den finns och sprids och ger stöd, inspiration och insikter." Karin Holm, Göteborgs PostenI mitt namn är rakt av en så himla bra och fullspäckad och känslosam och pedagogisk genomgång av begreppet trans. Den passar för alla som kanske är mitt inne i den processen själv, eller som möter människor som är det. Familjer, skolan, vården, samhället. Läs! Nu!" Bokhora"Boken introducerar trans som begrepp och förklarar vad det innebär på ett lättförståeligt och tydligt sätt. Det kanske viktigaste i boken är ändå alla de berättelser där (främst unga) transpersoner själva får komma till tals och berätta om sina egna erfarenheter och tankar. Läs den. Mikaela,


I mitt namn är rakt av en så himla bra och fullspäckad och känslosam och pedagogisk genomgång av begreppet trans. Läs! Nu!
Bokhora

  • Författare: Moa-Lina Olbers Croall
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789127146624
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 192
  • Utgivningsdatum: 2016-07-04
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur