bokomslag I länder bortom illamående
Memoarer & biografier

I länder bortom illamående

Maria Nil

Häftad

319:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 3-7 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 204 sidor
  • 2017
I LÄNDER BORTOM ILLAMÅENDE – En bok om en Bipolär Resa

Detta är en resa i och beskrivning av hur det är att leva med bipolär sjukdom.

Författaren berättar episoder ur sitt liv, från barnstegen fram till dagens andetag. Här finns händelser med både smärta och sorg, glädje och galenskaper. Kapitlen är allvarsamma, grymma, fantasifulla och färgade med både galghumor och ordlekar.

Vad är självömkan? Hur känns sorg? Hur är det att leva med ångest? Vad är Panik? Vad betyder Hyper? Vad är depp? Hur är det att vara vilsen? Det är frågor som många personer undrar över och som författaren kan svara på, ur sitt eget perspektiv.

I allvarliga ordalag, med ordlekar och fantasifulla irrvägar, berättar författaren hur djupgående känslor kan förvandla ett hjärta till sten, skaka sönder eller gå upp i atomer. Den berättar också om de Personliga Hjälpare som finns inom var och en och som i sina olika skepnader och med sina annorlunda förmågor kan göra så att resan blir något mer uthärdlig. Trots sina allvarliga teman så finns det ändå en viss mörk humor mellan raderna.

Maria Nil har här kombinerat sitt konstnärskap i bild och i text samtidigt som hon berättar hur hennes liv varit och hur hon har upplevt att det är i hennes värld.

Det här är en bok som tillägnas de som reser, eller har rest till de inre Länder där man med alla sina innestående krafter kämpar, för att komma fram till den väg som leder därifrån. På det minst smärtsamma sättet.

Färden går genom länderna Självömkansträsket, Sorgslätterna, Ångestskogarna, Panikbergen, Hyperängarna, Deppardyningarna, Vilseländerna och Floden Våndan.

"Jag har just läst en helt fantastisk bok. En viktig bok! Som jag varmt kan rekommendera. Den är inte bara viktig utan även underhållande och rolig, och innehåller en skatt av underbara och talande illustrationer i form av bilder, eller snarare konstverk som författaren själv har gjort.

Varför viktig? Jo, det är så att Maria här beskriver väldigt realistiskt och utan omsvep hur verkligheten kan upplevas i olika annorlunda tillstånd dit vi kan bli utkastade (eller inkastade) och där vi kan känna oss väldigt ensamma, utlämnade och oförstådda. Maria beskriver detta genom att måla upp för oss ett inre landskap med olika "länder" där helt andra naturlagar och villkor råder än i den vanliga världen.”

Det här är färgstarka miljöer, farliga och skrämmande- men där finns också platser att vila och återhämta sig, och snälla Hjälpare i form av fantasifulla varelser som hjälper dig tillbaka till den verklighet som vi kallar den "verkliga. Det låter som en sagobok, men detta är på riktigt! Dessa länder finns, och vi kan alla hamna där! Diagnosmässigt har vi kanske satt namn på dessa tillstånd - med bokstavskombinationer, eller ord som bipolär, psykotisk, autistisk etc. Namn som för de som aldrig varit där bara är namn.

Men nu, NU, får du veta hur dessa tillstånd kan upplevas, inifrån tillståndsupplevaren själv. Köp Boken - och Läs den - så får du en karta ifall du själv skulle trilla in, eller ut, dit, eller ifall du har ett barn eller en bekant som brukar besöka dessa länder."
  • Författare: Maria Nil
  • Illustratör: Maria Nil
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789163937569
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 204
  • Utgivningsdatum: 2017-11-21
  • Förlag: NILB

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: