bokomslag I flyktens skugga
Deckare

I flyktens skugga

Stefan Nilsson

CD-skiva

459:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

Andra format:

  • 2017
September 1975
Det svider till i Kreshniks axel när han träffas. Strålkastarna sveper och kulor surrar i vattnet runt honom. Han tar ett djupt andetag och dyker på nytt. En båt närmar sig med mullrande motorer. Han slutar simma och väntar på nådaskottet. Men plötsligt hör han en röst från fartygsdäcket som ropar till honom på grekiska. Han har klarat flykten från Albanien.

Oktober 1991
Kreshnik är tillbaka i Tirana. Han är nu svensk polis och arbetar på uppdrag av Interpol. Men hans verkliga skäl för att återvända är hatet mot Shaqir Goçi, den man som var ansvarig för Kreshniks fars död. Goçi var lokal chef för den fruktade säkerhetstjänsten Sigurimi. Men efter diktaturens fall har han etablerat sig som ledare för en hänsynslös brottsorganisation.

I flyktens skugga är en spänningsroman, inspirerad av verkliga händelser. Den utspelar sig till stor del i Albanien, Europas mest gåtfulla land. Hans andra roman, Hämndens spel, utkom 2014.

Stefan Nilsson är född och uppvuxen i Fiskebäck i västra Göteborg. Till vardags är han sportreporter på GT/Expressen. 1991 åkte han på en reportageresa till Albanien - en resa som förändrade hans liv. Sedan dess har han genom ett 30-tal biståndsresor upplevt Albaniens förvandling från hård kommunistdiktatur, genom kaoset på 90-talet då den organiserade brottsligheten växte fram och till dagens sköra demokrati.

CD ljudbok: 14 skivor
Speltid: 17 t. 45 min.
Uppläsare: Gert Lundstedt
  • Författare: Stefan Nilsson
  • Format: CD-skiva
  • ISBN: 9789176979099
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2017-03-05
  • Förlag: Hoi Audio & Swann Audio