Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Hundpojken

  Hundpojken

  Eva Hornung

  85:-
  • Pocket
  • 267 sidor
  • 2012

  Pojken som uppfostrades av hundar  Romotjka är fyra år och tvingas ta hand om sig själv. Mamman och hennes alkoholiserade pojkvän är försvunna. När maten i lägenheten är slut tar pojken sin tillflykt till Moskvas gator. Där stöter han på en hund, en alfatik, som lever med sin flock av vildhundar i källaren till en fallfärdig kyrka i utkanten av stan.

  Romotjka överlever genom att dia tiken som han kallar Mamotjka. Och tack vare värmen från sina nya familjemedlemmar klarar han den kalla ryska vintern. Pojken uppfostras av hundarna och börjar härma deras beteende. Så småningom blir han något av en ledare för hundflocken. Men med tiden uppfylls han av en gnagande känsla av utanförskap, fången mellan två världar är han varken människa eller hund.

  En dag upptas en ny pojke i hundgemenskapen. Han hittas dock av myndigheterna och placeras på ett hem för utsatta barn. Romotjka saknar sin förlorade ”bror”, söker upp honom på barnhemmet och blir själv omhändertagen. De bägge förvildade pojkarna blir snart föremål för ett par läkares stora intresse. Fortsättningen blir dramatisk och slutet tänkvärt och ödesmättat.

  En psykologiskt tankeväckande skildring, en internationellt uppmärksammad bok som utkommer i femton länder.


  "Berättelsen om att leva som hund, väcker frågan vad det är att leva som människa. Detta är en gripande och välskriven bok som dröjer sig kvar."
  Östgöta Correspondenten

  "Med en imponerande kunskap om hundflockars sociala och överlevnadsbegåvade beteendemönster ger Hornung en trovärdig bild av livet i den udda familjen ... Hundpojken är en angelägen bok."
  Göteborgs-Posten

  "Stadslandskapet och sinnesförnimmelserna, liksom de ofta farofyllda situationerna frammanas ofta med pregnans och schvung. Den sociala och historiska bakgrunden är också intressant."
  Svenska Dagbladet

  "Hundpojkenhar en oerhört spännande intrig."
  Värnamo Nyheter

  "En underbar roman, ett kraftprov ... inte bara oerhört gripande, utan moraliskt och filosofiskt angelägen rakt igenom."
  The Guardian

  ”Boken är gripande och välskriven och författaren behandlar temat så övertygande att Romotjkas val, när han väl gör det, blir både oundvikligt och chockerande.”
  Donna Leon i Brigitte Woman Magazine

  “I utforskandet av vad det skulle innebära för en människa att vara hund, kastar boken ljus över vad det innebär att vara människa. Utomordentlig, övertygande och ytterst trovärdig.”
  Yann Martel


  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  164480

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Boken är slut hos leverantören

  • Orginaltitel: Dog Boy
  • Författare: Eva Hornung
  • Formgivare: Anders Timrén
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789175031033
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 267
  • Utgivningsdatum: 2012-07-13
  • Översättare: Anna Sandberg
  • Förlag: Månpocket

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag