bokomslag Högskoleprovsboken : Den stora fenomenala boken till högskoleprovet 2018/2019
Psykologi & pedagogik

Högskoleprovsboken : Den stora fenomenala boken till högskoleprovet 2018/2019

Andreas Rahim

Häftad

639:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 311 sidor
  • 2017
Sveriges största bok om hur man lyckas på högskoleprovet och det självklara valet för dig som vill maximera ditt resultat i höst! Skriven av en av Sveriges främsta experter på högskoleprovet, som har skrivit över ett dussin olika högskoleprovsböcker de senaste 7 åren, och även arbetat som provledare på högskoleprovet, intervjuats av Aftonbladet TV och tidningen Metro och själv skrivit 2,0 på provet. Efter Kungliga tekniska högskolan (med toppbetyg i matematik) studerade han på Karolinska institutet och arbetar idag som läkare.

På högskoleprovet, och framför allt på många av de matematiska uppgifterna på det kvantitativa provpasset ("mattedelarna") behöver du angripa uppgifterna på ett smartare sätt än din gymnasielärare lärde dig. Att ställa upp tal, m.m. som du fick lära dig på gymnasiet fungerar bra på ett gymnasieprov. Men högskoleprovet liknar inte gymnasiet. För att vara riktigt effektiv, spara tid och lösa uppgifterna snabbt behöver du tänka annorlunda. Det är inte ens alltid du behöver räkna för att lösa en uppgift. Bokens fokus är därför inte bara att lära dig matematiken med en gedigen pedagogisk genomgång (varvat med många övningsuppgifter och exempel anpassade för högskoleprovet), men framförallt utrusta dig med alla smarta knep, genvägar och sätt att tänka som inte bara gav författaren 2,0 men som även kommer att leda dig till rätt svar snabbare och oftare.

Boken har ett väl genomtänkt upplägg och bokens över 300 sidor i A4-format täcker in alla delar (både verbala och kvantitativa) av högskoleprovet och är fullmatade med lösningstekniker, tips, knep och genvägar som alla kan lära sig – och som verkligen fungerar!

Författaren lär dig på ett tydligt och strukturerat sätt hur du, under enorm tidspress och på snabbast möjliga sätt, avgör vilket svarsalternativ som är det rätta. Boken kommer att spara dig massor med tid och i grunden förändra hur du tänker på högskoleprovet och hur du attackerar uppgifterna. För att skapa grunden till boken löste författaren varenda högskoleprov sedan 2006 för att utveckla riktigt effektiva och innovativa tekniker och strategier, knep och genvägar som tar dig till rätt svar på kortast möjliga tid.

Boken hjälper dig från ögonblicket du bestämde dig för att studera inför provet till dess att du lämnar provsalen. Lär dig också hur du bäst förbereder och planerar ditt plugg.

Många har svårt med matematiken på högskoleprovet och därför ger boken dig även en stor pedagogisk genomgång av matematiken som du måste kunna, Många lösta uppgifter och lösningsförslag till flera tidigare högskoleprov ingår i boken! Ge dig själv de bästa verktygen för att lyckas på högskoleprovet i höst – det är du värd!

Från författaren: “Jag minns när jag själv skrev högskoleprovet. När jag satt där under enorm tidspress var jag bara intresserad av en enda sak – hur jag med så lite ansträngning som möjligt kunde maximera min poäng. Inget annat. Jag började tänka på uppgifterna på ett annat sätt och det lönade sig. Efter högskoleprovet började jag skriva ner hur jag löste uppgifterna och det resulterade under hösten 2011 i förlagan till det som skulle bli ”Högskoleprovsboken”. Skapandet av boken drevs av en stark övertygelse om att saker kunde göras bättre, att den ultimata högskoleprovsboken ännu inte var skriven. 2015 bytte vi namn till "Högskoleprovsboken" kort och gott och har sedan dess uppdaterat den flera gånger för att boosta innehållet och hålla det a jour. Målet är och har dock alltid varit detsamma – att skapa den ultimata högskoleprovsförberedande boken. Den här boken är resultatet av tusentals timmars arbete under de senaste åren. Jag har skrivit den bok som jag själv skulle ha velat läsa när jag skrev provet. Och jag har bara fyllt den med saker som jag vet att du kommer att ha stor nytta av – oavsett om du skriver högskoleprovet för första gången eller redan har skrivit det flera gånger tidigare."

  • Författare: Andreas Rahim
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789198382785
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 311
  • Utgivningsdatum: 2017-09-20
  • Förlag: Results AB