bokomslag Högskoleprovsboken : 7000 utvalda ord - den ultimata ordboosten till ORD, LÄS och MEK på högskoleprovet
Psykologi & pedagogik

Högskoleprovsboken : 7000 utvalda ord - den ultimata ordboosten till ORD, LÄS och MEK på högskoleprovet

Andreas Rahim

Häftad

359:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 2-6 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 2017
I den här andra och utökade upplagan av Sveriges populäraste ordlista till högskoleprovet har jag gått genom varenda ord på nytt, ökat antalet ordprov och ordquiz till mer än det dubbla och även bytt ut en del av orden och förklaringarna för att göra boken ännu mer modern, aktuell och lättfattlig. Antalet sidor har utökats från 280 till 321. Målet är precis detsamma som förut - att skapa ett supereffektivt sätt att lära sig “svåra ord” som har hög sannolikhet att dyka upp på högskoleprovets ORD, LÄS och MEK-delar och att samla så många ord på ett och samma ställe att boken är den enda “ordbok” du behöver inför högskoleprovet.

På www.hpboken.se (www.högskoleprovsboken.se) kan du läsa ett gratis utdrag ur boken och också se vad andra tycker om boken. Du kan också kontakta oss (info@hpboken.se) så mailar vi utdraget till dig.

Orden och exempelmeningarna i boken har handplockats från framför allt stora dagstidningar och tidigare LÄS och MEK för att garantera att de är moderna, aktuella och sådana som faktiskt används flitigt i samhället. Bokens hundratals exempelmeningar hjälper dig att memorera alla ord. Boken rymmer cirka 7000 ord varav 100 idiom (ett idiom är till exempel ”en katt bland hermeliner”. Något enstaka idiom förekommer ofta på högskoleprovets ORD-del).

Varje sida innehåller 30 ord och betydelser och längst ner på sidan finner du 3 exempelmeningar där 3 av de 30 orden används i ett sammanhang (totalt 700 exempelmeningar). Boken innehåller också ett stort antal övningsuppgifter i form av ordprov och ordquiz. Efter varje 300 ord följer ett ordprov med 16 av de 300 orden och 5 svarsalternativ för varje ord (precis som på det riktiga ORD). Totalt 368 stycken ord med vardera 5 svarsalternativ. Dessutom hittar du efter varje 600 ord två ordquiz där du i varje ska para ihop 40 ord (som förekommit bland de senaste 600 orden) med 40 olika betydelser (ungefär som ”dra ett streck mellan ordet och rätt betydelse”). Boken innehåller 22 sådana ordquiz (totalt testas 880 ord på det här sättet). I slutet av boken finner du facit till alla övningsuppgifter.

Den här boken skriven av Andreas Rahim (tidigare intervjuad av tidningen Metro, Aftonbladet morgon TV och på Allastudier.se om hur man får toppoäng på högskoleprovet) ingår i Sveriges mest sålda bokserie om högskoleprovet (“Högskoleprovsboken”) och ger dig som just nu förbereder dig till högskoleprovet ett supereffektivt sätt att lära dig ord som har hög sannolikhet att komma på ORD, LÄS och MEK. Bokens författare Andreas Rahim skrev själv 2,0 på högskoleprovet och har varit provledare på högskoleprovet i flera år. Han tog examen från Karolinska Institutet i Stockholm och arbetar nu som läkare. Detta är hans tionde bok om högskoleprovet sedan 2011.
  • Författare: Andreas Rahim
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789198382792
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2017-02-17
  • Förlag: Results AB

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: