bokomslag Happy Place
189:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 248 sidor
  • 2020
"Det var träden som gjorde det!"
Joseph skrattade helt ofrivilligt till. Tydligen var hon full ändå.
"Ni är inte säkra här. Lämna ön omedelbart. Det var träden som gjorde det."

Joseph, Ester och Elias tar det bara långsamt till sig. Det är något, som inte står rätt till med klassen, med ön och med dem själva.

Happy Place är berättelsen om en klassresa som går väldigt, väldigt fel, om en förälskelse som aldrig fått chansen, och om en vänskap som måste hålla i den mörkaste av stunder.

Bakom Happy Place står ett ovanligt författarkollektiv bestående av fyra mycket olika åttondeklassare och deras lärare.

"... en genialisk, välskriven och normutmanade bok som är perfekt för tonåringar och så även mig."
tusensidor.se

"Jag inser direkt att den här boken har något unikt, genom presentationerna av alla intressanta och färgstarka huvudpersoner. Sedan kommer man direkt i ryslig stämning, och samtidigt som boken stundtals är riktigt obehaglig och läskig, är den lika ofta otroligt underhållande. Resultatet blir en helt bisarr berättelse som är omöjlig att sluta läsa."
tusensidor.se

"På nästan 250 sidor finns ett driv som gör att man hela tiden vill veta vad som händer härnäst och vad som ligger bakom." Henrik Halvarsson, BTJ, nr 8/2020

"Skildringen av att vara ung känns realistisk och trovärdig. Boken visar verkligen att tonåringar är de som bäst kan sätta ord på hur det är att vara ung." agnesbokblogg.se

"I min hand håller jag just nu antologin "Happy place". Fyra åttondeklassare har haft turen att få en lärare som brunnit för deras skrivande, och gått hela vägen till en bok. Grundspråkligt står dessa purunga inte en millimeter i kompetens efter riktiga författare. Åttondeklassare! Man ser på en gång varför: För att de är genier? Nej, för att de helt säkert har slitit. Fått feedback och skrivit om. Skrivit om igen, förkastat, strukit, och jobbat vidare. Det är det enda sättet."
Daniel Sjölin, Expressen

"Det är en riktigt spännande berättelse med intressanta karaktärer och jag tycker verkligen det är imponerande hur de här fyra åttondeklassarna har kunnat skriva en så himla bra och välskriven bok tillsammans med sin lärare."
Boktipset, Sveriges Radio P4 Sörmland

"Men det är inte bara handlingen som är ovanlig när det gäller den här boken. Även dess tillblivelseprocess är speciell. Författarna är nämligen ett kollektiv bestående av fyra elever och deras skrivlärare som arbetat med boken som ett elevensvalprojekt. När man betraktar boken ur den synvinkeln är den en enastående prestation. Det är också en av få böcker skriven av ungdomar för ungdomar och också därför värd att lyftas. Eftersom den inte är helt enkel rekommenderar jag den till goda läsare på högstadiet, för de som vill läsa något originellt och utflippat." klarapratarbocker.se
  • Författare: Pelle Sunvisson, Elma Bergsland, Yasmin Jamal Ebdella, Alicia Grip, Stella Lyckhammar
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789198225341
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 248
  • Utgivningsdatum: 2020-03-08
  • Förlag: PS. Förlag