Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Gudarnas föda : den som dödar

  Gudarnas föda : den som dödar

  Anna-Sofia Winroth-Wallström

  239:-
  • Inbunden
  • 574 sidor
  • 2012
  Anna-Sofia Winroth-Wallströms debutroman tar läsaren till 1500-talet, då den nya världen upptäcktes av de stora sjöfararna och till hennes egen chokladvärld i modern tid. Handlingen utspelar sig i Sverige, Haiti och USA. Anna-Sofia är själv kakaoplantageägare och har spenderat mycket tid på Hispaniola, dagens Haiti och Dominikanska republiken.

  Mira Wallin, som driver ett chocolateire i Sverige, reser till Haiti för att arbeta i kakaodjungeln. Hon möter oväntat motstånd. En levnadstrött stalker fattar tycke för henne, en vodoupräst anlitas för en dödlig besvärjelse och drogsmugglare försöker desperat skydda sin verksamhet. Mira Wallin dras in i en internationell och kriminell härva inom kakaoråvaruhandeln.

  När hon försvinner, några månader efter den stora jordbävningen i Port-au-Prince, drar räddningsuppdraget igång. Hennes haitiska vänner och exmaken, Tom Wallin, följer spåren hon lämnat efter sig. Spår som också andra bevakar. Deras jakt tar dem till landets sydvästra spets och dess mytomspunna djungel. I Sverige bevakar svensk press situationen och hennes familj genomlider ovissheten i offentlighetens rampljus.

  Haiti är ett land som korsas av farliga förkastningar och leder. Landets utsatta situation och fattigdom underlättar för omlastningen av colombianskt kokain på haitisk mark. Korrupta ligor, skrupelfria och hänsynslösa, styr allt som sker i landet.

  Vem eller vad är det som hotar i Haitis djungel? Vem förföljer varje steg Mira tar och varför? Varför måste hon dö? Svaret på gåtorna döljer sig delvis i ett brev från 1566, skrivet av Bartolomé de Las Casas. Andra svar finns i oväntade möten.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  126819

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Boken är slut hos leverantören

  • Författare: Anna-Sofia Winroth-Wallström
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789198018103
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 574
  • Utgivningsdatum: 2012-08-24
  • Förlag: GECH

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag