bokomslag Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Vetenskap & teknik

Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer

Herluf Thougaard Verner Varlund Rene Møller Madsen

Häftad

599:- (799:-)

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-4 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 414 sidor
  • 2007

Boken ger en grundläggande förståelse för olika celltyper och deras funktion, mikroorganismers tillväxt, metabolism samt en presentation av bakteriesystematiken.

Förutom bakterier beskrivs svampar, virus, protozoer, alger och parasiter. Ett kapitel behandlar mikroorganismer hos människor och djur. Ett annat beskriver genteknikens viktigaste principer och i fyra kapitel ges utrymme åt produktionshygien, livsmedelsproduktion, konservering och fermentering.

Den nya upplagan är uppdaterad och utökad främst med avseende på gentekniken och bakteriesystematiken.

Boken lämpar sig för introducerande högskole- och universitetsstudier i ämnet, i första hand på utbildningar med livsmedelsanknytning. Den kan även med fördel användas som fortbildningslitteratur inom exempelvis livsmedelsindustrin.

Boken finns även i en kortversion som omfattar endast grundläggande mikrobiologi och där de livsmedelsrelaterade kapitlen har tagits bort (www.studentlitteratur.se/32522).

  • Författare: Herluf Thougaard, Verner Varlund, Rene Møller Madsen
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 2
  • ISBN: 9789144006567
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 414
  • Utgivningsdatum: 2007-09-13
  • Förlag: Studentlitteratur

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: