Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Grottmannen

  Grottmannen

  Jörn Lier Horst

  89:-
  • Pocket
  • 392 sidor
  • 2015
  • Del 4 (William Wisting)

  William Wisting: Del 5. 

  William Wisting är en erfaren utredare vid polisen - rättskaffens, sympatisk och samvetsgrann. I Grottmannen kommer döden honom obehagligt nära när det i grannhuset hittas en man som varit död i fyra månader. Liket sitter uttorkat i tv-fåtöljen framför en flimrande skärm, läpparna är tillbakadragna och blottar de svartgula tänderna. Mannen liknar mest en mumie. Det finns inga tecken på våld, man misstänker inget brott. Wistings dotter Line, som är kriminalreporter, blir illa berörd. Hur kan en person som lever mitt i samhället vara så ensam att ingen saknar honom under så lång tid? Hon beslutar sig för att skriva en artikel om mannen och börjar intervjua grannar och före detta skolkamrater.
  Nästan samtidigt hittas ännu ett lik, en man som också varit död i flera månader och som är svår att identifiera. I en av hans fickor ligger en broschyr på vilken kriminalteknikerna hittar fingeravtryck som tillhör en amerikansk seriemördare efterlyst av FBI. Är det den döde som är seriemördaren eller går den sistnämnde lös i Norge? Finns det kopplingar mellan de två liken? Detta blir upptakten till en av landets största polisinsatser någonsin där det är avgörande att inget läcker ut till pressen, vilket inte gör någonting lättare, vare sig för Line eller hennes pappa.

  JØRN LIER HORST (f. 1970) har arbetat som utredare vid polisen i Vestfold och räknas i dag som en av de främsta kriminalromanförfattarna i Norden. Horst har rönt stor framgång och fått flera litterära priser - Jakthundarna belönades med både Glasnyckeln, Rivertonpriset och Deckarakademins "bästa översatta kriminalroman".

  "ovanligt initierat och intressant."
  Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

  "Lier Horst är svåröverträffad när det kommer till att berätta om det systematiska och ofta fruktlösa letandet ur polisens perspektiv [...] I Grottmannen lyckas han kombinera en bra intrig med ett engagerat och trovärdigt berättande och resultatet blir en deckare som faktiskt överträffar hans senaste, den prisbelönta Jakthundarna."
  Jakob Tjernström, Östersunds-Posten

  "Här finns inget att klaga på vad gäller spänning och dramatik. Jørn Lier Horst vet hur en slipsten ska dras för att läslusten ska skärpas och hållas vid liv."
  C. Lundh, Mariestads-Tidningen

  "Behöver jag säga att i den här boken har Jørn Lier Horst överträffat sig själv? En rysare som höll mig både fängslad och fastnaglad."
  Ingalill Mosander, Aftonbladet

  "Nya Grottmannen (Lind & Co) lever upp till alla förväntningar som Jakthundarna skapade [...] Riktigt, riktigt bra konstaterar jag när jag motvilligt slår ihop pärmarna och redan längtar efter nästa Wistingbok."
  Gunilla Wedding, Norra Skåne

  "Mycket spännande och välskriven."
  Mats Garme, Ölandsbladet

  "nagelbitande spänning"
  Björn G. Stenberg, Upsala Nya Tidning

  "Boken är en mordiskt effektiv bladvändare [...] om den liksom föregångaren Jakthundarna tilldelas Glasnyckeln är det inte oförtjänt."
  Staffan Wilsson, Femina

  "Lier Horst är helt klart en kriminalförfattare över genomsnittet, både när det gäller att bygga kriminalhistorien och att skildra samhällets utkanter."
  Jakob Tjernström, Tidningen Ångermanland

  "otäckt spännande."
  Eva Åström, Expressen

  "[...] en ohyggligt spännande och välskriven historia [...]"
  Gunilla Sandell, Allers

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  50447

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Orginaltitel: Hulemannen
  • Författare: Jörn Lier Horst
  • Format: Pocket
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789174614244
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 392
  • Utgivningsdatum: 2015-09-14
  • Del i serien: William Wisting
  • Läsordning: 4
  • Översättare: Per Olaisen
  • Förlag: Lind & Co Förlag

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag