bokomslag Grattis! en bebis och ett drömjobb
Psykologi & pedagogik

Grattis! en bebis och ett drömjobb

Emma Pihl

Inbunden

279:-
 • 201 sidor
 • 2013

Våtservetter, tvättberg, nappflaskor... och ett vässat CV. Bebistiden har mer att göra med karriären än vad man kan tro. Kanske betyder föräldraledigheten en välkommen paus efter intensiva år med studier och jobb, kanske har man fått barn mitt i processen av att etablera sig i arbetslivet.


Handboken Grattis! En bebis och ett drömjobb är för mammor och pappor som någon gång under föräldraledigheten, frivilligt eller ej, vill reflektera över sin karriärframtid på ett strukturerat sätt och få hjälp, tips och igenkännande skratt på vägen. Nybliven förälder som flerbarnsförälder.


Du kanske funderar på att starta eget företag, att byta karriär och söka nytt jobb eller att avancera inom företaget. Välkommen till kombinationen av föräldraliv och arbetsliv. Välkommen till de nya utmaningarna!


Emma Pihl: "Tanken är inte att det ska vara en stress. Utan en guide, den dag du känner att du vill eller att det är dags. Då kan arbetsbiten vara rolig, utvecklande och stimulerande för dig."


Emma Pihl är professionell coach, föreläsare, författare, ledarskapskonsult och grundare av två egna företag. Läs mer om Emma på hennes egen hemsida.

Många föräldrar känner säkert igen sig i en del av de situationer som lyfts fram i boken. ... Bokens kanske mest intressanta del avhandlar hur arbetsgivaren kan och bör hantera föräldralediga där bland annat rutiner, riktlinjer och handlingsplaner för föräldralediga lyfts fram som viktiga verktyg. ... Man läser boken lätt i ett svep.
Henrik Kvennberg, Jusektidningen


... massor av handfast information om vad både du och arbetsgivaren och du och barnets andra förälder bör tänka på före, under och efter föräldraledigheten. Plus goda råd om hur du kan slå mynt av sådana positiva egenskaper som föräldraskapet ofta förstärker: effektivitet och planeringsförmåga, ökad kreativitet och förmågan att hantera oväntade händelser.
Tove Nandorf, Dagens Nyheter


Emma Pihl har skrivit en praktisk handbok för den moderna föräldern som vill kombinera bebbe och jobb utan dåligt samvete. Veckans favorit.
Caroline Engvall, Metro

Massor av handfast information om vad du och arbetsgivaren och du och barnets andra förälder bör tänka på före, under och efter föräldraledigheten. Plus goda råd om hur du kan slå mynt av sådana positiva egenskaper som föräldraskapet ofta förstärker: effektivitet och planeringsförmåga, ökad kreativitet och förmågan att hantera oväntade händelser.

Tove Nandorf, Dagens Nyheter
 • Författare: Emma Pihl
 • Formgivare: John Persson
 • Format: Inbunden
 • Upplaga: 1
 • ISBN: 9789127134041
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 201
 • Utgivningsdatum: 2013-02-08
 • Förlag: Natur & Kultur Akademisk