Kommande
bokomslag Gode Gud välsigna maten amen
Filosofi & religion

Gode Gud välsigna maten amen

Inbunden

249:-
  • 120 sidor
  • 2018
En bok som håller länge - perfekt som gåva 

Vid många matbord är bordsbönen en självklar del, vid andra en mer sällsynt gäst. Men de allra flesta känner att de någon gång vill tacka för det fina i livet. Att be bordsbön kan hjälpa oss att uppmärksamma gemenskapen med varandra, den som har odlat och tillagat maten och att tacka Gud för de gåvor som livet ger. Bordsbönen kan bli en återkommande konkret och praktisk hjälp till att se Gud i vardagen. 
Gode Gud välsigna maten amen är en bok att ha framme i köket, bläddra och hitta inspiration i och djupdyka ner i för nya tankar och perspektiv.

Boken innehåller:
50 olika bordsböner för olika tillfällen, både klassiska och nyskrivna, för vuxna och för barn.
Tio illustrerade bordsböner av Josephine Flatebö.
Citat, siffror, topp-listor och tips.
Nio texter om ämnen kopplade till bordsbön, som gemenskap, tillit, gästfrihet, tacksamhet, kroppssyn och jämlikhet, men som också ger tankar kring: Ska vi be bordsbön när barnen har kompisar på besök? Hur är det att be bordsbön i det offentliga rummet i ett sekulärt land som Sverige? Hur kan bordsbön användas när mat eller måltider mest är förknippade med ångest eller konflikter?

Medverkande: 
Anne Lamott, amerikansk författare och talare, Esther Kazen, pastor och församlingsföreståndare, Joel Halldorf, docent i kyrkohistoria samt kultur- och ledarskribent, Johanna Gustavsson, bokscout och litteraturvetare, John Sjögren, kulturskribent, litteraturkritiker och författare, Kristian Lundberg, författare och litteraturkritiker, Lina Mattebo, journalist, skribent och redaktör, Norman Wirzba, brittisk professor i teologi, ekologi och lantliv, Åsa Molin, teol kand, lärare och författare
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789173876636
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 120
  • Utgivningsdatum: 2018-05-09
  • Förlag: Libris Förlag

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Idag