bokomslag Ghettoexit
Deckare

Ghettoexit

Sammy Jeridi

Inbunden

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 2023
Vinnare Storytel Awards Spänning 2023 med Ghettoprinsessan!
Juryns motivering: "Tonsäkert, med humor, oväntade karaktärer och relationer - Sammy Jeridi lyckas med konsten att underhålla samtidigt som han aldrig gör av kall på nerven."

 

Det finns en väg som leder till Svenssonlivet, men vägen är smal och i förortsghettot är det få som finner den.

Leons lillebror Emir hatar honom. För att vinna tillbaka hans kärlek måste Leon lägga Stockholms undre värld bakom sig. Han byter sida, blir privatutredare och anställer sin trogna följeslagare Sarmed Karman, en turkisk torped med ett hjärta av guld.

Första uppdraget blir att lokalisera en förrymd patient från Karsuddens rättspsyk. Leon är inte ensam om att söka efter honom och hamnar direkt i korselden mellan den israeliska och iranska underrättelsetjänsten som båda opererar i Stockholm. Leon, som varit med om värre, tvekar inte att fullfölja sitt uppdrag - en Jaziri viker aldrig ner sig.

I en annan del av stan, i Rinkeby, sitter Ayanda Karlsson på hemligheter som samhällseliten vill begrava. Med hjälp av utpressning tänker hon dra in pengar för att tvätta bort Rinkebys ghettostämpel. Men Margareta "Maggan" Palm, poliskommissarie från Boden, är henne på spåren.

Ghettoexit är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till de fristående spänningsromanerna Ghettokungen (2020), Ghettobröder (2021), Ghettolegender (2021) och Ghettoprinsessan (2022). Sammy Jeridis böcker, som spelar på ett evigt tema om makt, våld och pengar, handlar framför allt om att hitta sitt ursprung och hur man blir en riktigt jävla lycklig människa.

SAMMY JERIDI växte upp i Solna, där delar av serien Ghettokungen utspelar sig. Barndomen med en pappa som kränkte och misshandlade honom var mörk. Idag bor han med sin familj på Kanarieöarna. Där förverkligar han en annan dröm som också blev till i det där biblioteket för länge sedan, att skriva egna böcker. Med sina berättelser vill han inspirera andra som hamnat snett att göra rätt val i livet.

 

RÖSTER OM GHETTOEXIT:

"Ghettoböckerna är beroendeframkallande."
Dragomir Mrsic, skådespelare

"Sammy Jeridi lyckas igen att skapa en välskriven thriller som håller internationell nivå. Fantastisk!"
Pascal Engman, författare

"Att plocka upp Ghettoexit var rent sabotage mot min skrivhelg, bokhelvetet gick inte att släppa. Blytung action, komplexa karaktärer, mörker varvas med humor - gör dig redo för en riktig pulshöjare!"
Pernilla Ericson, journalist och deckarförfattare

"Ghettoexit är världsklass! Så explosivt, så pulshöjande, så välskrivet."
Leffe Grimwalker, författare
  • Författare: Sammy Jeridi
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789180313568
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2023-06-19
  • Förlag: Bokfabriken