Kommande
bokomslag Ghettoexit
Deckare

Ghettoexit

Sammy Jeridi

Inbunden

269:-
Kommande

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 2023
Det finns en väg som leder till Svenssonlivet, men vägen är smal och i förortsghettot är det få som finner den.

Leons lillebror Emir hatar honom. För att vinna tillbaka hans kärlek måste Leon lägga Stockholms undre värld bakom sig. Han byter sida, blir privatutredare och anställer sin trogna följeslagare Sarmed Karman, en turkisk torped med ett hjärta av guld.

Första uppdraget blir att lokalisera en förrymd patient från Karsuddens rättspsyk. Leon är inte ensam om att söka efter honom och hamnar direkt i korselden mellan den israeliska och iranska underrättelsetjänsten som båda opererar i Stockholm. Leon, som varit med om värre, tvekar inte att fullfölja sitt uppdrag - en Jaziri viker aldrig ner sig. Men när hans väg korsas av en gåtfull kvinna avslöjas en mörk livshemlighet som skakar om honom i grunden.

I en annan del av stan, i Rinkeby, sitter Ayanda Karlsson på Prästens testamente hemligheter som samhällseliten vill begrava för all framtid. Med hjälp av utpressning tänker hon dra in pengar för att en gång för alla tvätta bort Rinkebys ghettostämpel. Margareta Maggan Palm, poliskommissarie från Boden, är henne på spåren.

Ghettoexit är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till de fristående spänningsromanerna Ghettokungen (2020), Ghettobröder (2021), Ghettolegender (2021) och Ghettoprinsessan (2022). Sammy Jeridis böcker, som spelar på ett evigt tema om makt, våld och pengar, handlar framför allt om att hitta sitt ursprung och hur man blir en riktigt jävla lycklig människa.

SAMMY JERIDI växte upp i Solna, där delar av serien Ghettokungen utspelar sig. Barndomen med en pappa som kränkte och misshandlade honom var mörk. Idag bor han med sin familj på Kanarieöarna. Där förverkligar han en annan dröm som också blev till i det där biblioteket för länge sedan, att skriva egna böcker. Med sina berättelser vill han inspirera andra som hamnat snett att göra rätt val i livet.
  • Författare: Sammy Jeridi
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789180313568
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2023-06-19
  • Förlag: Bokfabriken