bokomslag Finsmakarens handbok om ost
Mat & dryck

Finsmakarens handbok om ost

Birgitte Engelman Peter Holler

Inbunden

169:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 600 sidor
  • 2013
Ost har en självklar plats i smakernas och dofternas värld, denna bok är också en självklarhet för alla som gillar ost, 600 sidor att förkovra sig i. Näst efter vin är ost det livsmedel som visar upp den största variationsrikedomen. I Sverige äter vi av tradition mycket hårdost och allt fler medvetna konsumenter tar del av de välsorterade ostdiskarnas utbud. Finsmakarens handbok om ost fungerar inte bara som en omfattande uppslagsbok och inköpsguide. Den är också ett dokument över denna speciella mjölkprodukts mångfasetterade kulturhistoria och en hyllning till ett traditionsrikt hantverk. Här får vi följa hur en ost tar form under loppet av veckor, månader eller till och med år. I boken beskrivs såväl allmäna framställningsmetoder som lokala traditioner. Dessutom presenteras ett urval av ostar, alltifrån kända sorter till närmast okända delikatesser, från världens alla hörn. Nästan alla är idag tillgängliga, om inte i ostbutiken, så via internethandeln. Markus Del Monego, världsberömd sommelier, avrundar ostbeskrivningarna med över 300 vin- och dryckestips. Kombinationen av ost och ett väl valt vin leder fram till fulländade smakupplevelser. NJUT!
  • Orginaltitel: Das Feinschmecker-Handbuch Käse
  • Författare: Birgitte Engelman, Peter Holler
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9783848007417
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 600
  • Utgivningsdatum: 2013-11-25
  • Förlag: Stevali

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: