bokomslag Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier
Mat & dryck

Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier

Jenny Neikell

Inbunden

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 152 sidor
  • 2018

Vi lever i en spännande tid där vi tack vare forskning lär oss allt mer om hur bakterier påverkar vår hälsa. Konsten att använda bakterier för att fermentera mat har vi dock känt till i årtusenden. I den här boken berättar Jenny Neikell inspirerande och med en fot stadigt i vetenskapen om hur vi kan skapa smaksensationer av grönsaker och deras naturliga bakterieflora. Med över 25 års erfarenhet av fermentering ger hon svar på alla hur och varför och delar med sig av ovärderliga tips för hemmafermenteraren.

Utöver olika varianter på klassiker som surkål och kimchi, får vi lära oss att fermentera kryddiga chutneys, smakrika rotfruktssallader, heta chilisåser, knapriga cruditéer och örtiga salsor. Dessutom får vi inspiration att ta tillvara den egna skörden och fermentera vildplockade växter, t ex genom att göra "oliver" av nypon. Fermenteringsprocessen skapar unika smaker som syra, fruktighet och umami, som lyfter de mest alldagliga rätter till nya höjder samtidigt som bakterierna göra nytta i magen. Fermentera 2.0 är en kärleksförklaring till grönsaker och (i dubbel bemärkelse) goda bakterier.


  • Författare: Jenny Neikell
  • Formgivare: Tom Wall
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789113085616
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 152
  • Utgivningsdatum: 2018-08-10
  • Förlag: Norstedts Förlag

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: