bokomslag Fågeljägarens kokbok
Mat & dryck

Fågeljägarens kokbok

Gert Klötzke Torsten Mörner

Inbunden

439:-

Boken är slut online

  • 160 sidor
  • 2008
Fågeljakten är inte bara en speciell begivenhet som landets 300 000 jägare ser fram emot. Fågel på matbordet är dessutom något exklusivt som får det att vattnas i munnen på de flesta.

”Man tager en berömd mästerkock, en statsveterinär och en mästerfotograf och slår ihop deras intresse för jakt och mat. Krydda med de grå tinningarnas samlade kunskap och piffa till det hela med detaljerade styckningsscheman. Resultatet blir en fulländad kokbok för den jaktintresserade man eller kvinna som inte bara vågar sig på skogens konung utan även den egna spisen.”
Så skrev Mia Gahne, TT Spektra, om författarnas förra bok, Jägarens nya kokbok – från jakt till dukat bord.
Fågeljägarens kokbok är en pendang till den förra boken. Liksom tidigare beskriver boken hela kedjan från att viltet fälls till att köttet ska tillagas, nog så intressant även om man själv köper sin fasan i saluhallen. Olika jaktformer presenteras och ingående beskrivningar av hur man flår, styckar, saltar, röker, gravar, steker och kokar köttet finns också. De 33 fågelarter som jagas beskrivs med bland annat vikt, smak och karaktär på köttet.
Bokens andra del består av ett 60-tal recept på både traditionell och internationellt inspirerad mat till vardag och fest. Allt från färsfylld järpe till glaserat ejderbröst på sparrisbädd och karibisk cocktail med lättrimmat gåsbröst.
  • Författare: Gert Klötzke, Torsten Mörner
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789151840086
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 160
  • Utgivningsdatum: 2008-01-22
  • Förlag: Bokförlaget Prisma

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: