Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Existensens psykologi : En introduktion

  Existensens psykologi : En introduktion

  Bo Jacobsen

  419:- (529:-)
  • Kartonnage
  • 288 sidor
  • 2000
  Den existentiella psykologin beskriver och analyserar den moderna människans livsfrågor med hjälp av andliga och etiska diskussioner, ofta med inspiration från filosofi och skönlitteratur. Existentiellt inriktad psykologi har utvecklats på en humanistisk-filosofisk grund och har alltså inte rötter i medicinen och naturvetenskapen och utgår inte heller från egna terapeutiska erfarenheter. Den syftar snarare till att ge behandlare av alla slag ett perspektiv på patienternas existentiella problem på en filosofisk nivå och försöker därmed undvika att sjukdomsförklara företeelser som hör till livet och dess villkor.
  Intresset för existentiell psykologi har ökat ständigt under den senaste tiden. Bakgrunden till intresset är behovet av psykologiskt stöd vid livskriser och det allmänt ökande behovet av en diskussion kring livsfrågor i en tid då många av de värderingar som tidigare ärvdes från generation till generation inte längre lever kvar.
  Denna bok är en pedagogiskt skriven introduktion till den existentiella psykologin och kan ses som en blandning av lärobok, allmän livsfilosofi och handbok i levnadskonst, hela tiden med ett strikt humanistiskt grundperspektiv. Boken tar upp det vi brukar kalla för livsfrågor: Livets mening, kris och utveckling, sjukdom och hälsa som livssätt, att stå inför döden, ensamhet och gemenskap, val, frihet och plikt, livsmod och livskraft.
  Författaren tar upp, diskuterar och utvecklar begrepp som sjukt och friskt och visar hur människans psykiska problem kan förstås som reaktioner på existentiella utmaningar, otillräckliga försvar och krisartade sammanbrott. Han går på ett mycket konkret sätt igenom de fyra olika livsutmaningarna de grundläggande dilemman som varje människa måste hantera under livets gång: att möta döden, att stå ensam, att finna en mening i meningslösheten och hantera sin valfrihet.
  I ett appendix redogör författaren också för de viktigaste existentiella psykologerna och deras verk.
  Boken riktar sig till yrkesverksamma och studerande inom psykologi, alla som är intresserade av filosofi och livsåskådningsfrågor samt de som arbetar inom vård och omsorg.
  Översättning Margareta Wentz Edgardh

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  80842

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Orginaltitel: Eksistensens psykologi
  • Författare: Bo Jacobsen
  • Format: Kartonnage
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789127076334
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 288
  • Utgivningsdatum: 2000-03-31
  • Förlag: Natur & Kultur Akademisk

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag