bokomslag Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
Kropp & själ

Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker

Ann Fernholm

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 255 sidor
  • 2012

Andra format:

I boken granskar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm historien bakom våra kostråd. Rådet att dra ner på fettet skulle göra oss smalare. Men det har blivit precis tvärt om. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Istället för fett, har vi börjat äta socker. Aldrig tidigare har mänskligheten frossat i så mycket godis, läsk och bakverk.

Ann Fernholm berättar hur vårt söta blod ger en inflammation som skadar hjärta och hjärna. Socker och snabba kolhydrater triggar också tillväxt i kroppen. Det ökar risken för cancer, påverkar nyföddas vikt, tidpunkten för puberteten och möjligheten att bli gravid. Ett sötare blod är en lättläst berättelse om hur din hälsa påverkas av vad du äter.
  • Författare: Ann Fernholm
  • Illustratör: Ingrid Hernvall
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789127133730
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 255
  • Utgivningsdatum: 2012-11-03
  • Förlag: Natur & Kultur Akademisk