bokomslag Entreprenörernas svenska historia inkl dvd

Entreprenörernas svenska historia inkl dvd

Ronald Fagerfjäll

Häftad

489:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-4 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 200 sidor
  • 2011
Vad har entreprenörerna betytt för utvecklingen i Sverige? Vilken sorts nya företag har kännetecknat olika perioder? Dessa och många andra frågor reder en av landets främsta experter på området, Ronald Fagerfjäll, ut i denna bok.

Läs mer
Boken som skildrar det svenska entreprenörskapets historia från mitten av 1800-talet, då Sverige släppte företagandet fritt genom att införa en ny aktiebolagslag, till nutid. Många både kända och mindre kända entreprenörer porträtteras livfullt och ger perspektiv och förståelse samt skingrar "historielösheten" för många läsare. Här förklaras också de olika stegen i företagande som Sverige tog för att bygga upp en modern välfärdsekonomi. Detta bidrar till att förstå svensk ekonomi bättre och att samtidigt tolka den historiska process som omvandlar många andra länder i världen. Boken, som är rikt illustrerad i färg, innehåller också frågor och frågeställningar samt slutsatser och kriterier om företagande och entreprenörskap. Med boken följer DVD-skivan "När Sverige blev rikt".
Enligt direktiven till ny gymnasieskola ska entreprenörskap löpa som en röd tråd genom hela utbildningen och kurser i entreprenörskap och företagande ska kunna läsas på samtliga program. Att kunna sätta in företagande i ett historiskt sammanhang är därför viktigt!
Entreprenörernas svenska historia är skriven med tanke på gymnasiet och vuxenutbildningen inkl Yrkeshögskolan.. Den är avsedd för såväl ekonomistudier som historie- och samhällskunskapsundervisning. Boken kan med fördel läsas även i grundläggande högskolekurser, studiecirklar och folkhögskolekurser etc.

Om författarna
Ronald Fagerfjäll är en av landets främsta företagshistoriker. Journalist och författare till ett tjugotal böcker. Chefredaktör för Affärsvärlden, ledarskribent i Dagens Industri etc. Medverkat i filmdokumentärer såsom TV-serien om familjen Wallenberg.

  • Författare: Ronald Fagerfjäll
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789147091065
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 200
  • Utgivningsdatum: 2011-07-04
  • Förlag: Liber