Skönlitteratur

En annan gryning

Camilla Sten

Pocket

95:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

 • 316 sidor
 • 2016

Andra format:

Klass A: Biologiska föräldrar samt mor- och farföräldrar svenskfödda. Inga restriktioner.

Klass B: Båda biologiska föräldrar svenskfödda. En eller flera biologiska mor- eller farföräldrar utlandsfödda. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård. Se förordning (2030:431) om tillgång till välfärd.

Klass C: En biologisk förälder svenskfödd. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård, universitet, bostad. Se förordning (2030:431)

Isa vet hur man ska vara. Man håller huvudet nere. Man håller käften. Man drar ingen uppmärksamhet till sig. Kanske var det annorlunda en gång i tiden, men det spelar ingen roll nu. Isa är Klass B, och hon kan spelreglerna.

Om nätterna är sanningen en annan. Om nätterna gör Isa och hennes vänner uppror i det tysta. Genom att hacka partibloggar och sprida flygblad med olaglig antiregeringspropaganda försöker de göra sina röster hörda. Men polisen är dem hack i häl, och när en anonym bloggare säger sig ha information som skulle kunna störta regeringen måste de bestämma en gång för alla hur mycket de egentligen är villiga att offra.
Hur mycket det är värt att inte behöva hålla käften.

En annan gryning utspelar sig i en nära framtid där ett främlingsfientligt parti fått regeringsmakten. Det är en roman om rädsla och rasism, men också om de som vågar stå upp emot hatet. Men framför allt är det en roman om Sverige, ett isande kallt Sverige som kanske är närmare än vi tror.

Vilken debut! Det är så himla bra skrivet. En page-turner!
Svt Go kväll

Camilla Sten levererar en laddad dystopi i högt tempo, en litterär action med tydliga filmiska kvaliteter. Samtidigt lyckas hon pricka in samtiden med exakt gehör.
Expo

Det ger En annan gryning en tydlig politisk udd, samtidigt som den är skriven som en spännande äventyrsberättelse med starkt driv och närmast thrillerartade inslag.
Svenska Dagbladet

Sten har vridit upp verkligheten till fiktion, och lyckats visa vad som ligger i luften i Europa 2016 utan att det känns som en konstruktion.
Dagens Nyheter

Camilla Sten lyckas förmedla ett kallt Sverige där paranoian tillhör vardagen och det normala. Den inbyggda rädslan gör sig hela tiden påmind och Sten släpper aldrig greppet. Med ett minimalistiskt språk och knapphändig information skapar hon en klaustrofobisk känsla av ett trångt samhälle där ingen någonsin kan känna sig trygg.
Litteraturmagazinet

Detta är litteratur, men jag applåderar försöket att skriva en dystopi som ligger så nära vår tid. Det gör det faktiskt till helt gastkramande läsning. [] Men det är en spännande historia, en riktig bladvändare, och det kan vara gott så. Slutet öppnar dessutom upp för en fortsättning, låt oss hoppas på det! Betyg 4 av 5.
Kommunalarbetaren
 • Författare: Camilla Sten
 • Formgivare: Eric Thunfors
 • Format: Pocket
 • Upplaga: 1
 • ISBN: 9789175791920
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 316
 • Utgivningsdatum: 2016-09-20
 • Förlag: Pocketförlaget