bokomslag Einverstanden 2 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler för eleven
Språk & ordböcker

Einverstanden 2 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler för eleven

Christopher Moldrickx Hans Sölch Kjell Rindar Hans L Beeck

Häftad

569:- (629:-)

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 224 sidor
  • 2011
Einverstanden
Einverstanden är ett läromedel för gymnasieskolans Tyska 3 och 4. I Einverstanden möts eleverna av intresse-väckande texter och får kontinuerligt använda alla sina språkliga förmågor.
Genom en tydlig struktur och ett tilltalande formspråk lockas eleverna allt djupare in i det tyska språket och kulturområdet. Eleverna både kan, vill och vågar använda tyska! Ett viktigt mål är att eleverna ska utveckla sin förmåga att kommunicera i olika vardagliga situationer. Eleverna förbättrar även successivt sin skriftliga förmåga genom att skriva e-post, brev, tidningsnotiser, korta berättelser m.m.
De varierade texterna ger eleverna möjlighet att reflektera över levnadssätt, kulturtraditioner och samhällsförhållanden i såväl de tysktalande länderna som i Sverige.Einverstanden 2
I Einverstanden 2 finns också en stor variation av texter som ger eleverna lustfyllda läsupplevelser i både tid och rum. Förutom skönlitterära texter, faktatexter, dialoger, sånger och dikter finns bland de 37 texterna Jugend Direkt, hörtexter i form av autentiska intervjuer där ett antal ungdomar berättar om bl.a. fritid, skola och framtidsdrömmar. Under rubriken Kulturträger ges kortfattade och allmänbildande porträtt av några framstående personer från den tysktalande världen, t.ex. Johann Sebastian Bach, Gustav Klimt, Sigmund Freud och Alexander von Humboldt.Uppgifter
Varje text följs upp av ett antal frågor och uppgifter under rubriken Textarbeit. Här finns också uppgifter där eleverna ska producera något på tyska utifrån sina egna erfarenheter. Därefter följer Spracharbeit där eleverna tränar sitt aktiva och passiva ordförråd - här arbetar eleverna med de ord som finns i styckeordlistan, men befäster även sitt basordförråd genom ständig repetition.
I Einverstanden 2 finns ?Koll på grammatiken? där eleverna möter nya grammatiska moment och får arbeta med dem, men även får möjlighet att repetera tidigare genomgångna moment.
Sprechen- och Schreiben-övningar är självklara inslag till många av Einverstandens texter. För att underlätta för eleverna kompletteras många av Sprechen-övningarna med Redemittel som finns som kopieringsunderlag i lärarhandledningen.
I ett antal kommunikationskapitel lär sig eleverna behärska vardagstyska i olika situationer. I Einverstanden 2 får eleverna bl.a. öva sin vardagstyska vid matbordet, hos frisören och hos läkaren.
I bokens senare del finns en tydligt strukturerad genomgång av tyskans basgrammatik med både bundna och fria övningar av olika svårighetsgrad.
Sist i boken finns styckeordlistor till bokens texter samt en alfabetisk ordlista från tyska till svenska. Till Einverstanden finns digitala elevövningar, glosträning och ljudfiler på www.ovningsmastaren.se.Facit
I elevfacit finns svar på bokens bundna övningar samt lösningsförslag till de öppna övningarna.Lärar-cd
Samtliga texter, sånger och hörtexter finns inspelade på cd. De har spelats in med infödda tysktalande skådespelare i rollerna. Sångerna i Einverstanden är i originalversion.Lärarhandledningen
I lärarhandledningen finns kopieringsunderlag, kapiteltest, grammatiktest, tre större prov som testar Hören, Lesen och Schreiben, rollspel, översättningar, hörtextmanus, extra Redemittel till Sprechen-övningarna samt metodiska tips till texter och övningar.

  • Författare: Christopher Moldrickx, Hans Sölch, Kjell Rindar, Hans L Beeck
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789162275013
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 224
  • Utgivningsdatum: 2011-04-06
  • Förlag: Sanoma Utbildning