bokomslag Due Diligence - besiktning av företag
Samhälle & debatt

Due Diligence - besiktning av företag

Robert Sevenius

Häftad

809:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 2013
Due diligence är den engelska termen för företagsbesiktning. Företagsbesiktning är den granskning som sker av företag inför en transaktion för att minska risken för negativa överraskningar vid förhandlingar och beslut. Företagsbesiktningar har blivit allt viktigare i näringslivet eftersom de fyller det växande behovet av att veta vad och vem man egentligen gör affärer med. De används framförallt vid företagsförvärv, men även i andra väsentliga affärstransaktioner.
Aldrig tidigare har företagsbesiktning beskrivits på ett så allomfattande och djupgående sätt baserat på svenska förhållanden som i Due diligence - besiktning av företag. Boken ger läsaren kunskaper om besiktningens bakgrund, syfte och förutsättningar samt effektiva verktyg för att beställa, styra och genomföra besiktningar. I boken finns även ett stort antal praktikfall, checklistor, avtalsutkast, lagrum och policyer.
Boken är skriven av Robert Sevenius, jurist och ekonom med specialisering inom företagsförvärv och bolagsstyrning. Han arbetar som finansiell och legal rådgivare vid företagsaffärer samt föreläsare inom företagsförvärv och bolagsstyrning för yrkesverksamma och studenter. Han har skrivit flera böcker och artiklar inom sina specialistområden.
  • Författare: Robert Sevenius
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789152317853
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2013-04-19
  • Förlag: Sanoma Utbildning

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Idag