bokomslag Digitalfotografi : lär dig yrkesfotografernas hemligheter - steg för steg. D. 2
Vetenskap & teknik

Digitalfotografi : lär dig yrkesfotografernas hemligheter - steg för steg. D. 2

Scott Kelby

Häftad

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 233 sidor
  • 2013
Digitalfotografi del 2, andra utgåvan

Scott Kelby författare till Digitalfotografi del 1, den bäst säljande boken om digitalfotografi någonsin är tillbaka med en helt ny bok som tar vid där del 1 slutade. Här finns samma typ av lättbegripliga och ytterst konkreta förklaringar som gjorde del 1 till en så makalös framgång.

Så här beskriver Scott vad han vill åstadkomma med boken: Om du och jag är ute och fotograferar och du säger, När jag fotograferar någon och använder blixten blir det nästan helt svart bakom personen. Vad kan jag göra för att undvika det? Jag håller då inte en föreläsning om hur man beräknar blixtens räckvidd eller om synkronisering mellan blixt och ridåslutare. Däremot skulle jag säga, Ändra slutartiden till 1/60 sekund. Det bör lösa problemet. Ungefär på det sättet är boken upplagd, det vill säga du och jag fotograferar tillsammans, jag svarar på dina frågor, ger råd och delar med mig av mitt kunnande precis som jag skulle göra till en kompis.

Varje sida i boken behandlar ett enskilt koncept som bidrar till att utveckla ditt fotograferande, och varje gång du vänder på bladet lär du dig ytterligare en professionell inställning, ett verktyg eller ett knep som du kan använda för att omvandla dina foton till konst som skulle platsa på ett galleri. Är du trött på att ta bilder som bara är sådär och på att bläddra i fotomagasin och tänka, Varför ser aldrig mina bilder ut på det sättet?, så håller du rätt bok i din hand.

Det här är ingen teoribok med svårbegripliga facktermer och djupdykningar i detaljer. Det är en bok som visar vilken knapp du ska trycka på, vilken inställning du bör använda och när du bör använda den. Med de drygt två hundra fotografiska tipsen blir dina foton snart dramatiskt mycket uttrycksfullare, skarpare och färgrikare, och alltid med en professionell touch.

Under de senaste tre åren har Scott Kelby kunnat ta åt sig äran av att vara världens bäst säljande författare av böcker om digitalfotografi. Han är författare och utgivare av fotomagasinen Light It! och Lightroom, redaktör och utgivare av Photoshop User samt ordförande i National Association of Photoshop Professionals (NAPP). Han är även en av programvärdarna för den populära videoutsändningen The Grid (en talkshow för fotografer) och han håller föreläsningar och seminarier i fotografering, Lightroom och Photoshop runtom i världen. Scott har erhållit många priser och utmärkelser för sina mer än femtio böcker, däribland Photoshop CS6 för digitalfotografer (Pagina Förlags AB), Photoshop Lightroom 4 för digitalfotografer (Pagina Förlags AB) och Ljussätt, plåta, retuscha steg för steg (Pagina Förlags AB).
  • Författare: Scott Kelby
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789163610226
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 233
  • Utgivningsdatum: 2013-11-30
  • Översättare: Sten Sundström Elsie Formgren
  • Förlag: Pagina Förlags