bokomslag Digital transformation : strategier för affärsutveckling
Samhälle & debatt

Digital transformation : strategier för affärsutveckling

Patrik Widlund

Inbunden

349:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 149:- för medlemmar.

  • 244 sidor
  • 2018
Här får du som är chef eller ledare inspiration att hantera utmaningar och möjligheter som kommer med den nya digitala konkurrensen. Att transformera ett traditionellt företag till en digital aktör handlar bara delvis om teknik och ofta är det en utmaning att även hålla liv i den gamla affärsmodellen som ska finansiera utvecklingen av nya. I boken hittar du teoretiska verktyg som går att använda för att utveckla och välja smarta strategier för att lyckas.

Läs mer
Alla företag påverkas av digitaliseringen. Kunder ändrar beteenden, behov försvinner och nya tillkommer. Konsumenternas möjligheter att välja och fatta självständiga beslut ökar. Många unga företag har förstått att utnyttja den teknologiska utvecklingen för att hitta digitala lösningar på kundernas problem. De är snabba, flexibla och målmedvetna. Men hur ska traditionella företag göra för att klara konkurrensen eller ens överleva?
I den här boken får du som är chef eller ledare inspiration att hantera utmaningar och möjligheter som kommer med den nya digitala konkurrensen. Att transformera ett traditionellt företag till en digital aktör handlar bara delvis om teknik och ofta är det en utmaning att även hålla liv i den gamla affärsmodellen som ska finansiera utvecklingen av nya. I boken hittar du teoretiska verktyg som går att använda för att utveckla och välja smarta strategier för att lyckas.
Boken består av tre delar. Den första sätter digitaliseringen i sitt sammanhang och visar hur teknik, konsumtion och företagande utvecklas och påverkar varandra. Den andra beskriver hur du stakar ut företagets riktning med hjälp av omvärldsanalys, strategi och affärsmodell. Den tredje beskriver själva genomförandet, hur du genom att arbeta med ditt ledarskap och din organisation uppnår förändring och digital transformation.
Intervjuer med företagsledare och chefer från väletablerade stora organisationer i olika branscher ger inspiration och praktiska exempel.

Om författarna
Patrik Widlund är ekonom med lång erfarenhet av företagsledning inom mediebranschen samt styrelseledamot hos företag i flera olika branscher. Han driver idag egen konsultverksamhet med inriktning på strategi, affärsutveckling och kundinsikt. Bland uppdragen finns företag inom IT, energi, media, finans, e-handel, handel och utbildning.

  • Författare: Patrik Widlund
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789147125845
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 244
  • Utgivningsdatum: 2018-09-05
  • Förlag: Liber AB