bokomslag Det kom för mig i en hast : historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson
Samhälle & debatt

Det kom för mig i en hast : historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson

Maria Bouroncle

MP3 cd-skiva

509:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 2018

Andra format:

"Plötsligt slår det honom att fönstren inte immat igen som de brukar när hon hänger tvätt inomhus om vintern. Det luktar surt och är förunderligt tyst i huset.  

'Var håller ungarna hus?' frågar han men får inget svar.
 

När Artur öppnar dörren till kammaren får han syn på den stora, runda kopparkitteln som står någon meter från tröskeln. Den är till hälften fylld av vatten, resten har runnit ut över golvet. Vattnet i den stora pannan är uppblandat med spyor."  

Det är en kall påsk, våren 1929. Artur lämnar sin fru och sina tre barn i några timmar för att bege sig ut och hämta ved. När han kommer tillbaka har hans liv slagits i spillror. Berättelsen om Ingeborg Andersson, och vad som hände den där dagen 1929, har tidigare varit en väl förborgad hemlighet. Det tragiska familjeödet återberättas nu av Ingeborg Anderssons systers barnbarn, Maria Bouroncle.  

Maria Bouroncle, född 1965 i Göteborg, är efter en lång karriär med internationellt biståndsarbete i Helsingfors, Köpenhamn och Washington DC tillbaka i sin hemstad som författare på heltid. "Det kom för mig i en hast: Berättelsen om barnamörderskan Ingeborg Andersson" är hennes debut.  

Ljudbok: 1 MP3-CD
Speltid: 5 t. 40 min.
Uppläsare: Anna Godenius
  • Författare: Maria Bouroncle
  • Format: MP3 cd-skiva
  • ISBN: 9788726109313
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2018-11-22
  • Förlag: Swann Audio