bokomslag Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar
Mat & dryck

Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar

Jan Scherman

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 200 sidor
  • 2020
Vinnare av Gourmand Awards 2020!

En korvbok med extra allt!

Korv är mat med uråldriga anor. Den har överlevt alla trender och blivit tradition, kultur, mångfald, social samvaro och njutning. Dessutom har den rört sig från fattigmanskost via snabbmat i kiosken till gourmetkorv på finkrogen.

Korvälskaren och debattören Jan Scherman har också gjort en resa. Han har farit genom hela landet, från norr till söder, för att hitta historierna och människorna bakom våra bästa korvar. Här skildras de ur en mängd perspektiv; produkter, platser och personer som säger något om vårt land och vår tid. Det blir till en berättelse om det Sverige som sällan får höras.

Författaren, som också fotograferat, besöker bland annat Jokkmokk, där korven utlöste bitter strid, de kungliga hovleverantörerna i Löttorp, och Gustafs i Dalarna där det som började som uttjänta arbetshästar slutade med en delikatess. Han gör stopp vid klassiska kiosker, innekrogar och moderna fabriker och träffar mathantverkare som kämpar mot utanförskap och sjuder av kraft.

Dessutom bjuder denna korvbok på allsköns fakta och riktigt bra korvrecept.
  • Författare: Jan Scherman
  • Formgivare: Pär Wickholm
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789113103341
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 200
  • Utgivningsdatum: 2020-09-23
  • Förlag: Norstedts Förlag