bokomslag Den nya världsfotbollen
Historia

Den nya världsfotbollen

Erik Niva

Danskband/flex

549:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Tillfälligt slut online – klicka på "Bevaka" för att få ett mejl så fort varan går att köpa igen.

Andra format:

  • 498 sidor
  • 2008
Världen förändrades under 1990-talet, i en skenande globalisering och kommersialisering. Vad är egentligen kvar på andra sidan millennieskiftet? Fotbollen har alltid varit en extremt känslig samhällsbarometer. Under ett antal år har sportjournalisten Erik Niva rest runt i en fotbollsvärld som inte längre ser ut som den brukade göra. Han har rullat i väg en boll, följt den genom 170 städer i 40 länder och intervjuat pampar och tonårsmiljonärer. Han har sett fotbollen starta ett krig på Balkan, överleva ett på Nordirland och stoppa ett i Elfenbenskusten. Han har följt en av vår tids största populärkulturella ikoner, från Kunming i öster till Los Angeles i väster.

Den nya världsfotbollen mäter trycket i en värld där avståndet mellan de som har allt och de som har inget ständigt växer, både på gatorna och i serietabellerna. Erik Niva gör en världsresa bland ryska oligarker, svenska taktiktavlor, brasilianska barnfenomen, engelska tabloider, kinesiska tobaksarbetare, bosniska farbröder, kroatiska krigsveteraner, rumänska romer, ivorianska elefanter, iranska ayatollor, ukrainska revolutionärer, italienska maffiosos, amerikanska glitterkändisar, grekiska huliganer, nordirländska Nobelpristagare, polska gruvarbetare, tyska motståndsmän & flyktingar från Kosovo.

Erik Niva , född 1978, växte upp i Malmberget, högt uppe i Lappland. Efter att som 20-åring blivit anställd på världens största fotbollsmagasin "FourFourTwo" skriver han nu om internationell fotboll för Aftonbladet. 2010 kom Liven längs linjen , uppföljaren till kritik- och försäljningssuccén Den nya världsfotbollen .

Pressröster:

»Lämna fotbollsjournalistiken för vilket ämne du vill - kultur, politik, samhälle, ekonomi - och det blir omöjligt att hitta den skribent som kommer ens i närheten av vad Erik Niva presterat i ämnet fotboll. Och tvärtom: om det så bara funnits en skrivande journalist med Erik Nivas upptäckarlust, ambitionsnivå och produktionskapacitet inom vart och ett av dessa ämnesområden, hade det hetat att vi levde i en journalistisk guldålder.«
Mattias Göransson, Aftonbladet

»[...] efter att ha rusat igenom kolossen kan samlingen bara sammanfattas som en stringent och alldeles lysande skildring av en globaliserad värld, betraktad genom fotbollen.«
Jörgen Löwenfeldt, Norrköpings Tidningar
  • Författare: Erik Niva
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789186021344
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 498
  • Utgivningsdatum: 2008-12-12
  • Förlag: Modernista