Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Den nya affärsredovisningen Lösningar

  Den nya affärsredovisningen Lösningar

  Per Arvidson • Thomas Carrington • Gustav Johed

  259:- (319:-)
  • Häftad
  • 212 sidor
  • 2016
  Den nya affärsredovisningen vägleder studenten genom hela lärprocessen. Serien består av en faktabok, en övningsbok och en lösningsbok. Böckerna säljs separat. Det pedagogiska upplägget med faktarutor, figurer, verklighetsanknutna fallstudier och övningsuppgifter underlättar inlärningen och hjälper studenten att greppa redovisningen på djupet. Den nya affärsredovisningen är Sveriges äldsta och mest använda redovisningsbok med marknadens starkaste pedagogiska upplägg – både lärare och studenter uppskattar hur grunderna i redovisning successivt byggs på med nya utmanande redovisningsområden.

  Läs mer
  Boken behandlar grundläggande redovisning med en stark teoretisk förankring. Den tar upp extern redovisning, ekonomisk planering och kontroll ur ett redovisningsperspektiv samt belyser budgetering, löpande redovisning, årsbokslut och räkenskapsanalys. I den 20:e upplagan har både språk och innehåll vässats ytterligare och boken har fått en ännu tydligare redovisningsprofil.
  Exempel på förändringar i upplaga 20:
  - Kapitel 1 till 3 har renodlats med fokus på redovisning och inte ekonomistyrning vilket gör att mer allmänna, teoretiska, resonemang är i förgrunden.
  - Tydligare koppling av bokföring till redovisningsteori och för att därmed öka förståelsen för grundläggande redovisningsproblem.
  - Ökat fokus på analys av kassaflöde.
  - Stärkt koppling mellan övningsbok och huvudbok. Ett exempel är i kapitel där även övningsboken numera har räkneuppgifter om kundförluster där moms är med.
  - Ny lagstiftning och normutveckling inom redovisningsområdet har arbetats in i läroboken – såväl nya krav på redovisningen som uppdaterade skatteregler återfinns i den nya upplagan
  Boken är avsedd för grundläggande kurser inom redovisning. Med sitt pedagogiska upplägg är den också lämplig för övrig eftergymnasial utbildning samt företagsintern utbildning.
  I ett samarbete med Visma medföljer marknadens mest populära redovisningsprogram – Visma e-ekonomi.

  Om författarna
  Per Arvidson är lärare och forskare vid Företagsekonomiska institutionen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet och konsult i Blueberryhill Management Consulting.
  Thomas Carrington är lärare och forskare inom redovisning och revision vid Stockholms universitet. Han är läroboksförfattare i redovisning och revision på högskolenivå.
  Gustav Johed är lärare och forskare vid Stockholms universitet. Han undervisar främst i externredovisning och forskar om redovisningens roll i bolagsstyrning.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  81569

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Per Arvidson, Thomas Carrington, Gustav Johed
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 20
  • ISBN: 9789147112593
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 212
  • Utgivningsdatum: 2016-01-25
  • Förlag: Liber AB

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag