bokomslag Den motvillige kommunisten
Deckare

Den motvillige kommunisten

Colin Cotterill

Pocket

79:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 322 sidor
  • 2010
Trots att han saknar utrustning, erfarenhet och vilja har dr Siri Paiboun nyss blivit utsedd till coroner i Demokratiska folkrepubliken Laos. Året är 1976, kungafa¿miljen har avsatts, kommunisterna har tagit över, och den sjuttiotvåårige Siri har fått uppdraget helt enkelt för att han är den ende läkaren som finns kvar i Laos sedan alla andra flytt landet.

Siri, som sett fram emot pensionen, får plötsligt omskola sig, och finner sin nya position outhärdligt trist. Men när hustrun till en av partiets ledare rullas in på bårhuset och kropparna av torterade vietname¿siska soldater börjar flyta upp till ytan i en laotisk sjö, vänds allas blickar mot den nye coronern.

Siri står inför en internationell kris, men till sin hjälp har han den intuitivt begåvade sjuksköterskan Dtui. Tillsammans är de tvungna att ta hjälp av gamla vänner, schamaner, rättsmedicinska slutsatser, andlig insikt och lite hederligt gammalt snokande för att avslöja vad som är på gång.

Pressröster om Den motvillige kommunisten:

"Kära deckarvänner, kära litteraturfantaster: unna er denna överraskning. Ren läslycka."
- Kristianstadsbladet

"Wow, vilken deckardebut [...] Cotterills deckare är magiskt underbar. Det är svårt att peka ut en enskild sak på varför den är magisk, för den är fylld av så mycket dramatiskt spännande saker som gör den läsvärd och svår att släppa taget om. [...] Det är helt enkelt lysande!"
- Dalarnas Tidningar

"Det är omöjligt att inte bli omedelbart förtjust i doktor Siri Paiboun [...] En sån debut! Fylld av humor, dofter och en hel del allvar. [...] Missa inte "Den motvillige kommunisten". Uppskattar ni intelligent spänning så lär ni inte bli besvikna. Dessutom: Under nästa år kommer ytterligare två romaner om Siri Paiboun! Det är något att se fram emot."
- Gefle Dagblad

"Cotterills fängslande [...] deckardebut, med sitt övertygande och högst intressanta porträtt av en exotisk plats, gör hans namn till något att lägga på minnet."
- Publishers Weekly

"Laos landskap, dofter och färger hoppar praktiskt taget upp ur sidorna i denna geniala och ofta syrligt slagfärdiga debutroman."
- Denver Post

  • Författare: Colin Cotterill
  • Format: Pocket/Paperback
  • ISBN: 9789170028533
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 322
  • Utgivningsdatum: 2010-08-20
  • Översättare: Anna Petrus
  • Förlag: Bra Böcker