bokomslag Colorado : galopphästen från vildmarken
Barnböcker

Colorado : galopphästen från vildmarken

Helena Mansén

Häftad

99:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 2-6 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 284 sidor
  • 2011
Tuva är en artonårig lärlingsjockey - och en dag kommer det en ny häst till stallet där hon arbetar. En häst som inte ser ut som andra galopphästar. Det är en brun och vit paintfärgad skäck.


Colorado visar snart att han är en häst utöver det vanliga. Och den snabbaste häst den buttre tränaren Bernie någonsin haft i sitt stall. Colorado anmäls till Svenskt Derby - Sveriges största lopp.


Men det finns de som inte anser att en skäck har på en galoppbana att göra och det dyker upp många problem. Ett av dem gör att Tuva måste resa till den lilla bergsstaden Manitou Springs i USA - för att ta reda på sanningen om hans ursprung...

I handlingen finns också Ida, tretton år, som tillbringar varje ledig stund i stallet och vill lära sig rida som en jockey, den gamle indianen Yuma och Paco, femton år, Kevin och många fler.En ungdomsbok för alla hästintresserade med spännande intriger, hisnande kapplöpningar, massor av hästar, kärlek och vänskap.
2011-12-15 Boken erhöll Litteratur- och distributionsstöd av Kulturrådet.
2012-01-19 BTJ, Anna-Karin Lindh, BTJ-häftet (12105663):

.. Hennes (författarens) egen långa erfarenhet av hästvärlden återspeglas i denna starka och fina berättelse om både djur och människor...
..Genomgående för boken är att den hela tiden bär på en spänning som driver läsaren vidare. Manséns bok känns som ett nytillskott till genren och kommer att uppskattas av både hästintresserade tjejer och killar.2012-01-24: Recension i Svenska Dagbladet:
?Manséns hästkärlek lockar till mer läsning?.
http://www.svd.se/kultur/litteratur/mansens-hastkarlek-lockar-till-mer-lasning_6790813.svdRecension i Expressen

2012-03-12:http://www.expressen.se/kultur/mitt-liv-som-hast/Josephine Chini, tidigare jockey, medarbetare på GaloppMagasinet och instruktör i ponnygalopp:

En bok man lever sig in i direkt och inte kan sluta läsa. Författaren har in i minsta detalj lyckats fånga stämningen kring galopphästar - på ett sätt att man inte alls behöver känna till den världen tidigare. En underbar berättelse för alla som tycker om hästar.https://www.goodreads.com/review/show/2247711030
Villivonkansbooks på Goodreads (och även Boktipset): "Galopphästen från vildmarken var en bok som inte gick att sluta läsa, jag blev fast direkt, det är en underbart fängslande bok för alla hästälskare! "
  • Författare: Helena Mansén
  • Illustratör: Helena Mansén
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789163393235
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 284
  • Utgivningsdatum: 2011-10-03
  • Förlag: Spritz Media