Ny
bokomslag Bordet är dukat : mat med tradition på Gotland
Mat & dryck

Bordet är dukat : mat med tradition på Gotland

Lars Kruthof Ing-Marie Tellström Annelie Adolfsson Rosén Birgitta Strandberg-Zerpe Eva Selin

Kartonnage

329:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 5-9 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 149:- för medlemmar.

  • 136 sidor
  • 2019
Säg den som inte är intresserad av mat, alla ska vi ju äta.
I Bordet är dukat - Mat med tradition på Gotland berättas om traditioner kring mat på Gotland med nedslag i olika århundraden. Läs om livet på en gotländsk gård runt 1930-40, om vad som stod på bordet i Visby till fest och vardag under 1700-1800-talen och om hur skaffare, Gotlands speciella festfixare, ordnade med servering och spex under bröllop och andra högtider.

Vi ser oss också omkring i nutiden och undersöker hur äldre traditioner och matvanor uppdateras till vår tids smak. Detta och mycket mer finns på menyn och för den som själv vill smaka finns spännande recept att provlaga. Låt dig väl smaka!
  • Författare: Lars Kruthof, Ing-Marie Tellström, Annelie Adolfsson Rosén, Birgitta Strandberg-Zerpe, Eva Selin
  • Format: Kartonnage
  • ISBN: 9789188036063
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 136
  • Utgivningsdatum: 2019-11-21
  • Förlag: Fornsalens Förlag