Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Bedömning i SO : För grundskolan

  Bedömning i SO : För grundskolan

  Anders Jönsson • Christina Odenstad

  339:- (449:-)
  • Häftad
  • 2014

  Undervisning i samhällskunskap, historia, religionskunskap och geografi ska ge eleverna förutsättningar att analysera och dra slutsatser i frågor med anknytning till de samhällsorienterande ämnena. Eleverna ska även ges förutsättningar att kritiskt granska källor, att använda begrepp för att förklara olika samband och att reflektera och resonera utifrån underbyggda argument. Men hur vet man i vilken utsträckning eleverna har utvecklat dessa förmågor? Och hur kan man stödja elevernas fortsatta utveckling?

  I den här boken diskuteras vilka aspekter som ska bedömas i förhållande till de förmågor som beskrivs i kursplanerna för SO-ämnena samt hur bedömningen kan genomföras för att hjälpa eleverna att utveckla dessa förmågor. Huvudfokus ligger på strategier för formativ bedömning – hur man kommunicerar förväntningar till eleverna, ger konstruktiv återkoppling och låter eleverna arbeta med själv- och kamratbedömning – men boken tar även upp skriftliga omdömen, betyg, likvärdighet, nationella prov och sambedömning.

  Boken riktar sig i första hand till lärare, och blivande lärare, som undervisar i SO-ämnena i grundskolans årskurs 1–6, men en stor del av innehållet är även relevant för årskurs 7–9 och andra ämnen. Författarna har bland annat forskat kring bedömningsfrågor och även utarbetat bedömningsmaterial för Skolverket.

  Anders Jönsson är biträdande professor i naturvetenskapernas didaktik, med inriktning mot bedömning, vid Högskolan Kristianstad.

  Christina Odenstad är fil. lic. i statsvetenskap och lektor i samhällskunskap. Hennes forskningsområde är samhällskunskapsdidaktik med inriktning mot prov och bedömning. Hon arbetar med bedömningsfrågor och ämnesdidaktiska frågor på uppdrag av Karlstads universitet och Skolverket.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  274424

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 2-6 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Orginaltitel: Bedömning i SO : För grundskolan
  • Författare: Anders Jönsson, Christina Odenstad
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789140685889
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2014-02-18
  • Förlag: Gleerups Utbildning

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag