Välj butik

Visa alla butiker

  Azur : mat från Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika

  Joel Åhlin

  299:-
  • Inbunden
  • 157 sidor
  • 2017

  "Barnsligt god."
  TV4 Nyhetsmorgon


  "Inspirationsmässigt så är boken guld."
  Umeå Tidning


  Medelhavsmat är inte bara en enda matkultur. Varje region längs Medelhavets kust har en egen identitet utifrån klimat, geografi, flora och fauna. Samtidigt har de olika folkens seder och bruk korsbefruktat varandra genom århundradena. I Azur - Mat från Medelhavet, Mellanöstern och Nordafrika gör kocken Joel Åhlin en personlig smakresa för att upptäcka både de lokala specialiteterna och de gemensamma nämnare som knyter i ihop Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika.


  Intrycken är många; doften av kryddblandningen raz el Hanout från de brokiga gränderna utanför de hierarkiskt ledda stjärnköken i Marrakech, det kolgrillade lammet i Istanbul som äts med pitabröd doppat i den starka tomatröran ezme, den kryddiga spanska chorizon tillsammans med den grillade bläckfisken i katalanska hamnstaden Cadaques.


  Joel Åhlin söker efter den röda tråden i matkulturerna och hittar en gemensam yrkesstolthet hos mathantverkarna, en naturlig inställning till hur och när man använder sina olika råvaror, och inte minst välsmakande och tydlig smaker.


  Bokens 60-tal recept tar oss med på en resa med början i Frankrike och Spanien, fortsätter österut bortmot Grekland och Turkiet och hela vägen runt till Marocko. Släktskapen är många, som de franska kikärtspannkakorna socca och de italienska motsvarigheterna farinata, eller tzatiskin och dess turkiska namne caick. Tolkningar är personliga, men med ambitionen att få smakerna att förflytta oss från en plats till en annan.


  Jag gillar när maten är så autentisk som möjligt och när smaken är så nära minnet av en plats som man kan komma.
  Joel Åhlin


  Joel Åhlin började intressera sig för mat redan som barn, utbildade sig till kock och har nu arbetat inom yrket i 16 år. 2016 öppnade han hyllade Agrikultur i Stockholm tillsammans med kockkollegan Filip Fastén. Tidigare har Joel bland annat varit kökschef på Linje 10 och kock på Le Rouge. Azur är Joels debut som kokboksförfattare.
  Bildmaterialet är frestande.
  Nya Wermlands-Tidningen


  Recepten är autentiska, ofta med typiskt få ingredienser, och lättillgängligheten skapar lust att provlaga genast. Guldstjärna för personliga resefoton.
  MatMagasinet


  "Kocken Joel Åhlin gör här en personlig matresa för att upptäcka de lokala specialiteter och de gemensamma nämnare som knyter ihop Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika. På sin väg har han hittat kikärtspannkaka, polenta, katalansk paprika­ och mandelsås, gyros, ricotta, den starka tomatröran ezme och många andra rätter. Det är bara att inspireras till matresor, vare sig det sker i det egna köket eller i andra länders kök."
  Nya Kristinehamns-Posten


  Joel Åhlin har gjort ett fantastiskt urval av rätter från de länder han tagit inspiration ifrån och det ska bli en fröjd att laga sig genom denna. Mig veterligen finns det ingen bok som denna på marknaden.
  Umeå Tidning


  "Boken är skriven av kocken Joel Åhlin och har en rimlig mängd ingredienser i varje recept."
  Allt om Stockholm

  Det är bara att inspireras till matresor, vare sig det sker i det egna köket eller i andra länders kök

  Nya Kristinehamns-Posten

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  296573

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Joel Åhlin
  • Formgivare: Lotta Kühlhorn
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789127146891
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 157
  • Utgivningsdatum: 2017-04-08
  • Förlag: Natur & Kultur

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag