bokomslag Avgrunden
Deckare

Avgrunden

Yrsa Sigurdardottir

Inbunden

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 10-15 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

Andra format:

  • 345 sidor
  • 2022
En ung, rik investerare hittas hängande i en snara på den gamla avrättningsplatsen Gálgahraun - ett lavafält strax utanför Reykjavik. När kroppen tas ner blir det uppenbart att det inte rör sig om ett självmord. På mannens bröstkorg sitter en bit av en papperslapp med ett bleknat meddelande, fastnaglad med en spik.

Polisen Huldar skickas till den döde mannens lägenhet där han till sin förvåning hittar barnpsykologen Freyja tillsammans med en fyraårig pojke som inte kan förklara varför han befinner sig där. Det enda han kan berätta om sig själv är sitt förnamn, och hans teckningar visar något högst oroväckande.

Medan Huldar letar efter mördaren måste Freyja gå till botten med pojkens bakgrund och hitta hans föräldrar - innan det är för sent.

Avgrunden är fjärde fristående delen i Yrsa Sigurdardóttirs hyllade serie om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja.

"Riktigt spännande och med smart intrig.(...) Väldigt välskriven." Monica Lindgren, Go'kväll

"Jag blir snabbt fångad av den intressanta intrigen och av hennes sätt att skapa spänning och beskriva personer och miljöer. Handlingen vecklas ut gradvis och mordet verkar ha samband med tidigare dödsfall. Slutet är lysande med en förväntad upplösning som ersätts av något oväntat. En härlig läsupplevelse." Lars Erik Holm, Dast Magazine

“Yrsa Sigurdardóttir fångar det isländska samhällets själ i sina storslagna och genuint intelligenta berättelser.” Arne Dahl

“När man har börjat läsa går det inte att sluta.” Karin Slaughter om Arvet

“Arvet är riktigt bra deckarläsning.” Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Yrsa Sigurdardóttir är född 1963 på Island. Hon debuterade 2005 och hennes böcker har hittills sålts i 2 miljoner exemplar och översatts till fler än 30 språk. För Arvet, första boken om Huldar och Freyja, tilldelades Sigurdardóttir The Blood Drop (Islands största deckarpris), Palle Rosenkrantz-priset i Danmark och nominerades till Glasnyckeln. Även andra och tredje delen, Straffet och Upprättelsen, har nominerats till en rad utmärkelser.

  • Författare: Yrsa Sigurdardottir
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789150970067
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 345
  • Utgivningsdatum: 2022-06-02
  • Översättare: Susanne Andersson
  • Förlag: HarperCollins Nordic