bokomslag Att äta med pinnar i Sverige : 61 recept

Att äta med pinnar i Sverige : 61 recept

Ning-Tsu Malmqvist

Häftad

189:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 5-9 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 91 sidor
  • 2011
Näsan och ögonen är nära grannar till munnen, påstod redan Yuan Mei, kinesisk lärd och kokboksförfattare på 1700-talet. I Kina strävar man efter att åstadkomma en väl avvägd balans mellan måltidens olika rätter. Inte bara smak och arom utan också konsistens, färg och form måste bilda ett harmoniskt helt.

Ning-tsu Malmqvist, uppvuxen i provinsen Sichuan i sydvästra Kina, tog med sig sina matvanor när hon flyttade till Sverige. I 61 recept presenterar hon här kinesisk matlagning överflyttad till svenska förhållanden.

Professor Göran Malmqvist bidrar med en kulturhistorisk inledning och Poul Ströyer står för omslag och illustrationer.
  • Författare: Ning-Tsu Malmqvist
  • Illustratör: Poul Ströyer
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789174512465
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 91
  • Utgivningsdatum: 2011-01-25
  • Förlag: Dejavu Publicerings AB