bokomslag Arvsynden
Deckare

Arvsynden

Birgitta Höper Agardsson

Danskband/flex

229:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 332 sidor
  • 2018
ARVSYNDEN, en fristående uppföljare till SYNDAFALLET.
Det är i Eksjö allt tar sin början. I den vanliga vardagen. En grå verklighet som har sin egen ständigt pågående dramatik. I den första boken, Syndafallet hittas dock en medarbetare mördad på sitt rum. Kriminalaren Anton utses som förundersökningsledare och prövar flertal spår. Alla slutar endera i intet eller får sin egen dramatiska upplösning. Men vems är stegen som kommuntjänstemannen Gunnar hörde mordnatten?

I Arvsyndens inledning backas berättelsen till den oförklarliga händelse som är en del av upplösningen i Syndafallet. Nu med den "andres perspektiv". Samtidigt tvinnas ett antal trådar samman. Vad var det som egentligen hände för länge sedan och hur har det format det som händer nu?
Kommuntjänstemannen Gunnar hemfaller åt grubbel över de steg han hört i majnatten. Eva, hans ungdomskärlek gick så. Hon är sedan många år död, men vem kan gå som hon? Gunnars särbo Yvonne tröttnar på hans grubblerier och gör slut. Deras fleråriga relation har emellertid hunnit skapa en sådan gemenskap att de beslutar att fortsätta som vänner, som bror och syster. Syskonrelationen är viktig för att Gunnar ska våga se och ta ställning till det han bara skjutit åt sidan tidigare. En syster kan säga de sanningar Gunnar behöver höra.
Gunnar och Anton är goda vänner. De träffas regelbundet hemma hos Gunnar. Schack, djupa diskussioner samt information av vikt för deras arbete som polis respektive kommuntjänsteman finns på agendan. Gunnar bjuder alltid på en bit vällagad mat och något gott att dricka därtill.
Lisas hus brinner och hon antas ha omkommit i lågorna. Idogt arbete av polisens tekniker leder ingenstans. Hon verkar helt enkelt ha gått upp i rök. Lisas adoptivmor dör också i slutskedet av SYNDAFALLET. I ARVSYNDEN är det dags för begravning. Än en gång tvinnas gamla händelser samman med det som sker här och nu. Anton och hans poliskollegor måste reda i ett antal egendomliga brott.
Kommunkontorets egen lilla IT-hjälpreda visade sig i slutskedet av SYNDAFALLET egentligen vara en glänsande stjärna på IT-himlen. Nästan klar att disputera tvingades hon hem från Linköping till en skyddad miljö, styrd av adoptivföräldrar och Filadelfiakyrkans alla sociala koder. I ARVSYNDEN följer vi Lisa på hennes väg att hitta sin egen identitet. Den är också en flykt från det hon kallar "det stora svarta". Det är en dramatisk resa där läsaren får ta ställning i många etiska och moraliska dilemman.
Filadelfiakyrkan sluter sig. Splittring kallas det, när många lämnar till förmån för andra gemenskaper. Ledarskapet i församlingen går överstyr och slutar i ond bråd död.
Den tredje boken med samma tema, synd och skuld, kommer att heta SYNDERSKAN. Handlingen tvinnas så att det förhoppningsvis kommer att vara lika spännande att läsa böckerna oavsett i vilken ordning de läses.
  • Författare: Birgitta Höper Agardsson
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789163948039
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 332
  • Utgivningsdatum: 2018-08-24
  • Förlag: F Hoper & Bhagar AB