bokomslag Amatören

Amatören

Rasmus Lenefors

  • 300 sidor
  • 2012
Robin Kvist står på tröskeln till sitt politiska genombrott. Partiet har bestämt sig för att satsa på honom inför valet till Europaparlamentet. När han om bara ett par minuter ska åka iväg för att medverka i en tv-sänd debatt, får han ett mail från en före detta skolkamrat. Han läser meddelandet och det känns som om hjärtat ska stanna.
Det här händer inte. Det här händer fan inte. Inte nu. Inte nu!

Sagt om boken:

"Genom skickligt hantverk fångas läsaren. (...) Det politiska intrigspelet som pågår i bakgrunden tvinnas in i våldtäkts-och mordgåtan och leder fram till ett överraskande slut där trådarna skickligt knyts ihop."
Jörgen Jörgensen, Kristianstadsbladet

"Amatören är en smart konstruerad historia som gäckar läsaren och utnyttjar spänningsromanens olika element väl. Dialogen är rapp, och huvudpersonen Robins förhållande till sin vän Dino påminner inte så lite om Harlan Cobens deckarhjälte Myron Bolitars förhållande till sin våldsverkande men godhjärtade polare Win. Politiskt rävspel utgör till viss del en röd tråd i Amatören, men det är ingenting som borde avskräcka den oinvigde. Rasmus Lenefors rör sig vant genom terminologin, och lyckas faktiskt med konststycket att avpolitisera sin hjälte Robin, såtillvida att hans partitillhörighet aldrig blir helt uppenbar."
Henrik Holmberg, Eskilstuna-Kuriren

"För oss som längtar efter att få smart politisk underhållning som Colbert Nation, The Daily Show eller danska teveserien Borgen, fast på svenska, så är Amatören välkommen. Här finns det som så ofta saknas i svensk politisk dramatik - trovärdigheten i replikerna och det politiska spelet. Så här går snacket hos unga politiker bakom kulisserna."
Mikael Feldbaum, chefredaktör tidskriften Arena

"Amatören är fängslande från start. Boken är välskriven och de politiska miljöerna skildras med trovärdighet."
Jenny Petersson, riksdagsledamot (M)

"En sträckläsare med mycket god inblick i det politiska spelet."
Tobias Setterborg, f.d. generalsekreterare för Liberala Studenter
  • Författare: Rasmus Lenefors
  • Format: Danskt band
  • ISBN: 9789186859701
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 300
  • Utgivningsdatum: 2012-12-10
  • Förlag: Norlén & Slottner