bokomslag Äldre, läkemedel och specifik omvårdnad - (bok + digital produkt)

Äldre, läkemedel och specifik omvårdnad - (bok + digital produkt)

Margareta Grafström J Lars G Nilsson Inga-Lisa Andersson Elisabeth Bos Åsa Craftman Gransjön

Häftad

359:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 208 sidor
  • 2010
Läkemedel är i regel bra produkter, men det finns problem kring användningen. Patienter kan ha onödigt många läkemedel, olämpliga läkemedel eller olämpliga kombinationer av läkemedel, ta för hög eller låg dos och inte följa ordinationerna. Några vet inte varför de ska ta medicinerna och kanske slutar använda dem. Det finns också de som inte har råd att köpa ut sina läkemedel från apotek.
Syftet med boken är att engagera främst sjuksköterskor för bättre läkemedelsbehandling av äldre patienter. Äldre patienter har i motsats till yngre ofta fler sjukdomar och symtom och den geriatriska patienten har ofta en eller flera kroniska sjukdomar. Boken innehåller sjukdomskapitel som behandlar sex vanliga tillstånd hos äldre. Man skulle kunna förbättra situationen för många äldre om läkemedelsbehandlingen kunde optimeras vid dessa tillstånd. Boken ger den kunskap som behövs för att sjuksköterskor med säkerhet ska kunna tolka, ingripa och signalera till läkarna om läkemedelsproblem.
Boken ger en god allmän orientering om förutsättningarna för läkemedelsbehandling och hur man känner igen läkemedelsproblem, såväl bristande effekt som biverkningar. Den behandlar utförligt juridiken som reglerar sjukvården, de politiska och kommersiella krafter som har betydelse samt hur man finner lämpliga informationskällor. Den bör därför ge sjuksköterskor möjlighet och säkerhet att ta egna initiativ för bättre läkemedelsbehandling.
Som ett stöd till läsaren, finns även webbkomplement till boken i form av fallbeskrivningar, länkar och texter från exempelvis Läkemedelsverket.
  • Författare: Margareta Grafström, J Lars G Nilsson, Inga-Lisa Andersson, Elisabeth Bos, Åsa Craftman Gransjön
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789144067698
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 208
  • Utgivningsdatum: 2010-12-15
  • Förlag: Studentlitteratur AB