Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag 501 svenska platser du måste se innan du dör

  501 svenska platser du måste se innan du dör

  Martin Svensson • Leif Eriksson

  249:-
  • Inbunden
  • 415 sidor
  • 2015
  501 svenska platser du måste se innan du dör är ett måste för både den som redan tycker sig känna till Sverige och den som nästan bara ser stora vita fläckar på Sverigekartan. För här finns nämligen många av de där kända platserna och sevärdheterna som verkligen måste upplevas en gång i livet - men också en rad mer udda och obekanta resmål, som James Bond-museet i Nybro och bilkyrkogården i Ryd.
  Det har blivit allt mer populärt att ha en så kallad bucket list, alltså en lista över sådant som bör göras och hinnas med innan det är för sent. Och vad kan då vara bättre än en lista över platser i det egna landet, platser som du kanske aldrig hört talas om eller av någon anledning aldrig kommit till. I den här boken får du tips på allt du verkligen inte bör missa om du vill kalla dig svensk eller är här som turist.
  Det kanske kan tyckas som en övermäktig uppgift att pricka av samtliga platser i den här boken. Men använd den då till att få inspiration och tips inför nästa resa i vårt avlånga land. Vem vet, det kanske räcker med en liten avstickare på den vanliga bilfärden till släkten eller sommarstället - och vips så har du fått ett nytt minne för livet. Kanske har du med hjälp av tipsen i boken då kommit till exempelvis den märkliga skulpturparken Konst på Hög på en hundra meter hög slagghög i Kvarntorp, eller varför inte det knappast mindre märkliga buddisttemplet på ett berg i södra Lappland.

  501 svenska platser du måste se innan du dör är den perfekta reseguiden och inspirationsboken för dig och din familj, eller presenten till vänner som tror sig ha sett allt. Den är på samma gång informativ och underhållande, och innehåller ett rikt bildmaterial.

  Leif Eriksson är författare och redaktör. Debuterade som romanförfattare 1979 och har därefter skrivit ett stort antal böcker, både egna och som spökskrivare. Har även varit med och drivit bokförlag.

  Martin Svensson är författare och journalist. Har tidigare jobbat som popstjärna, låtskrivare och drivit skivbolag. Romandebuterade 2007 och har sedan dess skrivit ett tiotal böcker i olika genrer.

  Sevda Svensson har varit fotograf för flera fackböcker och bokomslag. Hon är också flitigt anlitad av resemagasin som Allt om resor, samt några av Sveriges största dagstidningar.

  "Oavsett om det gäller en liten avstickare på den vanliga bilfärden till sommarstället eller en längre tur till släkten är boken ett måste för alla som vill få inspiration på allt man inte bör missa i vårt avlånga land."
  Elisabet Garcia Dahlbäck, Expressen

  "Sverige, detta fantastiska land, är fullt av sevärdheter och platser som är värda ett besök. I boken 501 svenska platser du måste se innan du dör tar författarna Leif Eriksson & Martin Svensson med läsarna på en drygt 400 sidor lång resa runt landet."
  Magnus Carlsson, Nya Kristinehamnsposten

  "Författarna presenterar mängder av guldkorn som man inte ens visste fanns, medan många av de mest självklara sevärdheterna inte har fått ta upp onödig plats i denna bok."
  Ingegerd Backlund, Norrtelje Tidning

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  50426

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Martin Svensson, Leif Eriksson
  • Formgivare: Niklas Lindblad
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789174613728
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 415
  • Utgivningsdatum: 2015-04-20
  • Förlag: Lind & Co Förlag

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag